avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere impatriva ordonantei procurorului militar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere impatriva ordonantei procurorului militar

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune .
Am fost batut de jandarmi.In urma plangerii depuse la procurorul militar( Parchetul Militar Oradea ) , acestia au fost scosi de sub urmarire penala dar , au prmit o amenda administrativa .
Unde pot sa fac plangerea impotriva ordonantei procurorului militar ? la ce institutie , la Judecatorie sau Tribunal ? pot sa fac acest lucru la tribunalul din localitatea in care locuiesc eu ?
Va rog daca se poate sa-mi raspundeti cat mai repede , pentru a ma incadra in termen .
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 16:45, 23 Iunie 2012
În termen de 20 de zile de la comunicarea ordonanţei procurorului puteţi face plângere împotriva acesteia la prim-procurorul parchetului unde funcţionează procurorul a cărui ordonanţă o atacaţi.
Dacă prim procurorul nu se pronunţă în 20 de zile de la primirea sesizării, ori răspunsul este nefavorabil puteţi face plângere, în termen de 20 de zile, la instanţa corespunzătoare parchetului, respectiv Tribunalul Militar.
Atenţie să nu pierdeţi cel de-al doilea termen. În aceste sens plângerea la Tribunalul Militar trebuie depusă cel mai târziu în a 40 zi de la depunerea primei plângeri către prim-procuror.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala- o situatie ciudata UrsacheSoare UrsacheSoare Buna seara. Am urmatoarea problema: am formulat o plangere penala impotriva lui x in anul 2007. Plangerea s-a solutionat de prim procurorul de pe langa ... (vezi toată discuția)
Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)
Cemare in judecata parchet contra unei ordonante de clasare / penal inam_ro inam_ro Cui ma adresez pentru chemare in judecata Parchet contra unei Ordonantei de clasare ( care dispune neinceperea urmaririi penale)? Ma adresez Sectiei ... (vezi toată discuția)