Va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune .
Am fost batut de jandarmi.In urma plangerii depuse la procurorul militar( Parchetul Militar Oradea ) , acestia au fost scosi de sub urmarire penala dar , au prmit o amenda administrativa .
Unde pot sa fac plangerea impotriva ordonantei procurorului militar ? la ce institutie , la Judecatorie sau Tribunal ? pot sa fac acest lucru la tribunalul din localitatea in care locuiesc eu ?
Va rog daca se poate sa-mi raspundeti cat mai repede , pentru a ma incadra in termen .
Va multumesc .
În termen de 20 de zile de la comunicarea ordonanţei procurorului puteţi face plângere împotriva acesteia la prim-procurorul parchetului unde funcţionează procurorul a cărui ordonanţă o atacaţi.
Dacă prim procurorul nu se pronunţă în 20 de zile de la primirea sesizării, ori răspunsul este nefavorabil puteţi face plângere, în termen de 20 de zile, la instanţa corespunzătoare parchetului, respectiv Tribunalul Militar.
Atenţie să nu pierdeţi cel de-al doilea termen. În aceste sens plângerea la Tribunalul Militar trebuie depusă cel mai târziu în a 40 zi de la depunerea primei plângeri către prim-procuror.