avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eliberare adeverinta grupa a II-a
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eliberare adeverinta grupa a II-a

Buna ziua,

Societatea la care lucrez este urmasa unei firme de transport(vechea I.T,A. de pe vremea comunistilor) si fostii salariati ai acestei societati solicita adeverinta de grupa si sporuri pt perioada lucrata.
Problema este ca noua ocietate a preluat arhiva inundata si documentele nu mai sunt lizibile.
Cum as putea sa le eliberez adeverinte acestor persoane, fara a ma pune pe mine in pericol in fata legii?
Exista o institutie de stat care ar trebui sa aiba un duplicat sau care ar putea elibera adeverintele in situatia expusa?

multumesc mult pt ajutor
Cel mai recent răspuns: andad , utilizator 14:34, 18 Septembrie 2013
ce se intampla daca salariatii respectivi dau in judecata societatea pt ca nu le elibereaza adeverinta?
Va angajati aparator, depuneti intampinare in care explicati de ce nu puteti elibera aceste adeverinte si asteptati hotararea instantei, careia va trebui sa va conformati.
De ce trebuie sa-si angajeze aparator, nu se poate si fara ? .. din cate stiu , scopul acestui Forum nu este sa-i trimitem la specialisti ..


@ sanda-popovici
Daca va actioneaza in instanta si veti pierde litigiul , atunci sunteti obligati sa-i eliberati aceste adeverinte ...
Fiecare parte este libera sa isi exercite drepturile dupa cum cred de cuvinta, numai ca de multe ori asculta diferite pareri ale nespecialistilor si ulterior vin la avocat cand este mult prea tarziu pt a mai indrepta ceva.
Sunt cauze si cauze, in unele partile se pot apara singure in altele...
Eu unul nu as pune asa problema .. nu-mi face placere o polemica care incalca Regulamentul de postare, dar nu consider ca daca este avocat sau contabil ori cons.jur . este un specialist .. am vazut multe situatii iesite din comun despre care nu mi-ar face placere sa vorbesc despre colegii din domeniu.
:closedtopic:

Alte discuții în legătură

Bună seara,caut de ceva timp arhiva de la ita autobaza 6/medgidia,in ... Emyne Emyne Bună seara,caut de ceva timp arhiva de la ITA AUTOBAZA 6/MEDGIDIA,in vederea obținerii adeverinței de grupă pentru depunerea dosarului de pensionare.Se ... (vezi toată discuția)
Arhiva intreprinderea de transporturi constanta OpreaDiana OpreaDiana Stiti cumva unde sunt arhivele pentru Intreprinderea transporturi auto Constanta - sectia reparatii auto ? (vezi toată discuția)
Cum pot obtine o adeverinta cu sporuri daca angajatorul nu mai exista? LadyZelda LadyZelda Buna ziua! Daca unei persoane nu i s-a operat in Cartea de Munca corespunzator activitati prestate se mai pot recupera respectivele sporuri (conditii grele de ... (vezi toată discuția)