avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesire din tara - stabilire in alta tara cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesire din tara - stabilire in alta tara cu minor

buna ziua.am si eu o intrebare:sunt divortata de 2 ani si am o fetita de 6 ani care mi-a fost incredintata .fostul meu sot locuieste in vaslui iar eu cu viitorul meu sot in iasi ,dar am vrea sa ne mutam in franta.intrebarea este daca pot sa plec cu fata fara semnatura tatalui ei ci doar cu pasaport pt ea si hotararea de divort definitiva si irevocabila in care se specifica ca mi-a fost incredintata.
Cel mai recent răspuns: sawy , utilizator 09:35, 6 Iulie 2012
In instanta poate cere interzicerea plecarii din tara a minorului, custodia comuna, etc.

Puteti face si asta.
si daca ilanunt dupa ce am plecat mai poate face ceva,sincer?
o astfel de actiune in care sa ma dea el in judecata pt custodie comuna sau pt impiedicarea minorei de a parasi tara costa scump?(ca nu isi prea permite) sau ar putea castiga?si cam cat dureaza? va multumesc din suflet,nici nu stiti cat ma ajutati...
noi nu avem de unde sa stim sansele fostului sot. putem doar sa va spunem ca, in principiu, se poate admite. dar de la posibilitate la realizare este cale lunga totusi.
ar dura mult un astfel de proces? ii trebuie argumente mari ca sa castige procesul si sa ma impiedice sa plec din tara cu minora?

Alte discuții în legătură

Custodie definitiva si irevocabila oscumpyka oscumpyka Buna seara..va multumesc in primul rand pentru raspunsuri...dar mai am si eu o intrebare din miile de intrebari la care inca nu le gasesc raspunsul....am ... (vezi toată discuția)
Caut un avocat care sa faca dreptate pentru o fetita care nu are nici o vina maria.monica38 maria.monica38 acum 12 ani am deschis un proces de divort pe care nu l-am castigat chiar daca aveam certificat medici legal ca sotul m-a strins de gat,poate din cauza ca ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna cu domiciliu la locuinta mamei,posibil iesire din tara cu minorul?? D_Mihaela D_Mihaela Buna ziua.In urma procesului de divort a rezultat custodia comuna a minorei in varsta de 2 ani,cu domiciliul la locuinta mamei.Este posibil sa o pot scoate din ... (vezi toată discuția)