avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesire din tara - stabilire in alta tara cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesire din tara - stabilire in alta tara cu minor

buna ziua.am si eu o intrebare:sunt divortata de 2 ani si am o fetita de 6 ani care mi-a fost incredintata .fostul meu sot locuieste in vaslui iar eu cu viitorul meu sot in iasi ,dar am vrea sa ne mutam in franta.intrebarea este daca pot sa plec cu fata fara semnatura tatalui ei ci doar cu pasaport pt ea si hotararea de divort definitiva si irevocabila in care se specifica ca mi-a fost incredintata.
Cel mai recent răspuns: sawy , utilizator 09:35, 6 Iulie 2012
Un astfel de proces poate dura, problema fiind ca tatal poate cere instantei să blocheze iesirea din tara printr-o ordonanta presedintiala.

dar ca sa se acorde oordonanta presedentiala trebuie sa aduca niste argumente si dovezi sau se acorda asa pur si simplu ca cere el o astfelde ordonanta ca sa nu ies cu minora din tara?
Plecarea din tara cu scopul de (vizita )nu este o problema ,dar plecarea pt stabilirea domiciliului va poate fii o mare problema ,.Daca actioneaza cum trebuie putetti pierde custodia minorei ..Poate face asa Plangere penala pentru nerespectarea Hotarari Judecatorestii si este fapta penala care se pedepseste cu inchisoare . Dupa care poate cere repatrierea minorei si o poate chiar CAstiga in instanta in Baza Conventiei de la Haga ..
Este periculos sa incercati fara a avea o hotarare judecatoreasca care va poate da acordul sa schimbati domiciliul minorei ..

Salutarii
cum pot face rost de o astfel de hotarare judecatoreasca care sa imi dea acordul sa ii schimb domiciliul fetei in strainatate si cat de greu sau de usor se poate obtine si ce anume implica?
In principiu foarte greu o puteti obtine daca fostul sot se opune,pentru ca ar fii incalcarii ale legi 272/2004 dar mai simplu este sa vorbiti civilizat cu el sa ii explicati ca este mai bine si cel mai important este sa ii promiteti ca nu ii veti reduce accesul de a comunica cu minorul .

In rest este relativ usor acordul la notar si fuga in Franta :D

Daca nu un proces poate dura si sunt putine sanse de castig atata timp cat tatal are program de vizita si se mai intereseaza de minor ..

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie definitiva si irevocabila oscumpyka oscumpyka Buna seara..va multumesc in primul rand pentru raspunsuri...dar mai am si eu o intrebare din miile de intrebari la care inca nu le gasesc raspunsul....am ... (vezi toată discuția)
Caut un avocat care sa faca dreptate pentru o fetita care nu are nici o vina maria.monica38 maria.monica38 acum 12 ani am deschis un proces de divort pe care nu l-am castigat chiar daca aveam certificat medici legal ca sotul m-a strins de gat,poate din cauza ca ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna cu domiciliu la locuinta mamei,posibil iesire din tara cu minorul?? D_Mihaela D_Mihaela Buna ziua.In urma procesului de divort a rezultat custodia comuna a minorei in varsta de 2 ani,cu domiciliul la locuinta mamei.Este posibil sa o pot scoate din ... (vezi toată discuția)