avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am furat din magazin- citatie la politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am furat din magazin- citatie la politie

va rog ,dc puteti sa dati o parere sau chiar un raspuns :in urma cu ceva timp am facut o prostie ma incantat ceva dintr-un magazin si am vrut sa sustrag dar ma prins la esire unde mi-au sunat alarmele si acum am primit o citatie in care scrie sa ma prezint la sectie ,conform arti,198 si as vrea sa stiu in ce se incadreaza sau ce pot face ,va multumesc cu stima:#-o#-o
Este vorba despre art.198 c.pr.pen , nu din codul.penal , care se refera la sanctiunile pentru abaterile judiciare ale persoanelor care sunt citate si nu se prezinta.
Art.171 si 172 din acelasi cod de procedura penala se refera la dreptul dvs la aparare.
Trebuie sa ne indicati articolul din codul penal , daca acesta este inserat in citatie.
Pentru furt sau furt calificat , la dvs probabil ca este vorba despre a doua infractiune , trebuia inserat in cazul furtului simplu , art.208 c.pen , iar pentru furtul calificat , trebuiau inserate pe citatie art.208-209 c.pen.
am fost azi la sectie si a fost a treia infractiune dar cu valori mici,prejudiciu a fost mic ori cum ,sdica am avut o amenda in 2009 ,una in 2010 cand sa intanpalt dar a venit in 2011, asta de fata in 2012 ,acum mia spus ca ce decide procurorul adica ? si in cat timp poate da un raspuns ,si cam care ar fi raspunsu ,dc imi puteti raspunde .va multumesc.
Se pare , cu oarecare jena omeneasca , ca sunteti cam "specializat" in astfel de fapte.
Este posibil sa vi se aplice o sanctiune penala cu suspendarea executarii sau cu suspendare sub supraveghere.
Data viitoare , daca continuati " in acelasi ritm" pedeapsa ar putea fi cu executare prin detentie.
Incercati sa va lipiti mainile de buzunare !
am fost azi la sectie si a fost a treia infractiune dar cu valori mici,prejudiciu a fost mic ori cum ,sdica am avut o amenda in 2009 ,una in 2010 cand sa intanpalt dar a venit in 2011, asta de fata in 2012 ,acum mia spus ca ce decide procurorul adica ? si in cat timp poate da un raspuns ,si cam care ar fi raspunsu ,dc imi puteti raspunde .va multumesc.
#-o#-o
Raspunsul cu privire la condamnare vi l-am dat mai sus .
In timp s-ar putea sa dureze in functie de problemele existente la organele in drept , dar mai ales in functie de volumul de activitate al acestora , stiind ca problema pentru care sunteti cercetat nu este una care implica neaparat o anumita urgenta.
Este de asteptat , chiar si intre sase luni si un an.

Alte discuții în legătură

Furt hipermaket belle30 belle30 buna ziua...azi 13.04.2010 am fost prinsa cu poduse neachitate in valoare de 180 ron din hipermarketul cora.s-a chemat politia am mers la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)
Dosar penal classicsoul77 classicsoul77 Am si eu o intrebare in legatura cu dosarele penale. De exemplu dak ai savarshit o infractiune,de exemplu: furt ,nu deosebit de grav,peste o perioada de ... (vezi toată discuția)
Amenda toader oana toader oana Acum 3 zile am fost prinsa in carrefour cu produse in valoare de 300 Ron.Am fost dusa la camera de interpelare dupa care am predat marfa furata si agentii ... (vezi toată discuția)