In 1992, mama mea, inca in viata, a cumparat un teren, in zona rurala, de la un om, cu care s-a facut un act de vanzare, la mana. Actul contine semnatura a 4 martori, insa doar 2 mai sunt in viata. Nu s-a facut niciun act notarial, insa de 20 de ani platim toate taxele si impozitele locale, toate fiind pe numele nostru. Intre timp, mai precis, acum 3-4 ani, vanzatorul a decedat. Intre timp noi am investit in casa cca. 20000 euro. Acum, nepotii vanzatorului dezbat mostenirea si vor sa le cumpar, iarasi, terenul cu 150000 ron(un miliard si jumatate). Pret exagerat, dat fiind faptul ca un teren ca acesta(mentionez ca doar terenul, fara casa) este evaluat la o suma cuprinsa intre 7000-9000 euro in aceasta zona. Am cum sa ma apar in fata lor sau imi voi pierde casa si voi ajunge in strada? Ma pot ajuta martorii cu ceva la proces? Va rog, ajutati-ma. Multumesc
Va trebui sa chemati in instanta pe mostenitorii persoanei respective si sa solicitati instantei sa recunoasca actul respectiv ca fiind contract de vanzare cumparare.
Puteti cu siguranta sa va folositi de acel inscris sub semnatura privata. Nu puteti sa pierdeti casa. Daca mai sunt doi martori semnatari al acelui contract de mana, bazati-va pe ei si pe lege.
Actionati in instanta si obtineti leglitate.
Sentinta ce o ve-ti abtine v-a tine loc de contract de vanzare- cumparare autentic cu care va puteti intabula terenul.
Succes
Arvuna?
Cristianna
Buna seara!O persoana -vanzator- intocmeste un act cu o alta persoana -cumparator-,prin care vanzatorul primeste o suma de bani(7000 Euro) pentru ca in ... (vezi toată discuția)