Buna ziua.Divortul dintre mine si un cetatean nigerian,a fost data in octombrie 2010,iar definitiva si irevocabila.a devenit in 2011.Acum am aflat ca dat fiind faptul ca l-am citat prin publicitate,trebuia sa dau si sentinta de divort prn publicitate,intr-un ziar de larga circulatie.Cu toate acestea,la arhiva Judecatoriei mi s-a pus stampila de definitiva.Ce sanse are sa atace aceasta sentinta,daca nu s-a respectat procedura si care sunt consecintele?
Daca v-a fost eliberata de Judecatorie cu mentiunea ca este definitiva atunci inseamna ca la dosar s-a intors dovada de comunicare a sentintei catre sotul parat. Daca nu exista dovada acestei comunicari nu vi s-ar fi eliberat sentinta.
nu este nimic la dosar intrucat eu atunci nu am stiut ca aceasta este procedura.Sa dau din nou sentinta in ziar.In caz ca ataca,ce ma sfatuiti sa fac?Multumesc
Nu dvs faceti comunicarea hotararii, ci instanta din oficiu. Daca la dosar nu ar fi existat dovada de comunicare a hot, atunci nu s-ar fi eliberat sentinta cu mentiunea definitiva.
Nu am ce sfat sa dau in cazul in care se ataca hotararea pt ca trebuie vazut ce este la dosar : proceduri, comunicari, acte si cereri.
Mentiunea este "definitiva" si atat sau "definitiva si irevocabila"? In mod normal,ar fi trebui sa fie "definitiva si irevocabila", iar daca este asa nu aveti de ce sa va mai faceti griji.
Multumesc mult pentru raspunsuri.Am stat de vorba cu un avocat din oras care mi-a spus ca voi avea probleme intrucat nu eu am dat sentinta in ziar,iar de faptul ca Instanta face acest lucru din oficiu,nici nu mi-a spus.Va multumesc pentru sfaturi.V-am ascultat si am castigat un proces cu fostul sot.(multumiti doamnei avocate Gabriela Gerbera) si celorlalti domni avocati,dar in special dansei.In concluzie,sa inteleg totusi ca ar trebui sa stau linistita?
Multumesc mult si va doresc o saptamana cat mai placuta.
Intrebare
delia_h2006
eu si prietenul meu vrem sa ne casatorim civil,dar nu reusim sa legalizam sentinta lui de divort.divortul dintre el si fosta sotie a fost de comun ... (vezi toată discuția)