avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu am semnat Protectia muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu am semnat Protectia muncii

Buna ziua ,sunt angajat de 3 luni,angajatorul la interviu nu mi-a spus ca va exista perioade de 2 luni neplatite si ma obliga sa semnez concediu de munca fara plata (CFP),nu am semnat protectia muncii de la angajare pot face reclamatie.
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 12:58, 24 Iunie 2012
1. Daca nu vi s-a facut instructajul de protectia muncii nu este problema dvs. ci a angajatorului asa ca nu va faceti griji.

2. - Nu inteleg de ce v-a mai incheiat contract individual de munca (CIM) daca vrea sa va treaca in concediu fara plata primele luni de CIM.
- CFP se acorda la cererea dvs. nu a angajatorului asa ca nu sunteti obligat sa semnati o asemenea cerere.

3. Vorbiti cu angajatorul si spuneti-i ca nu este legal cum procedeaza si daca nu va intelegeti faceti o sesizare la ITM.
Salariatul nu poate fi obligat sa ceara concediu fara plata, iar angajatorul nu are dreptul de a trimite in concediu fara plata fara acordul salariatului. Daca ati lucrat si nu ati primit salariul cuvenit puteti reclama la ITM si/sau puteti actiona angajatorul in justitie. Faptul ca ati lucrat fara a semna instructajul de protectia muncii este vina angajatorului, care avea obligatia de nu va primi la lucru fara a va fi insusit instructajul de protectia muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata nykolla nykolla sunt angajata de pe 8 ianuarie la o cofetarie,zilele acestea am descoperit ca ei miau facut bagat cartea de munca in luna martie,iar acum vor sa ma oblige sa ... (vezi toată discuția)
Contract de munca la angajare vladp33 vladp33 Cand trebuie semnat de catre angajat contractul de angajare? Din ce stiu eu, daca nu s-a modificat intre timp, cu o zi inainte de inceperea efectiva a ... (vezi toată discuția)
Am lucrat și nu mi s-a făcut contract de munca, nu am semnat nicio protecție a muncii și m-a și dat afara că nu am rămas peste program duminică Am lucrat și nu mi sa făcut acte Am lucrat și nu mi sa făcut acte Salariatul nu poate fi obligat sa ceara concediu fara plata, iar angajatorul nu are dreptul de a trimite in concediu fara plata fara acordul salariatului. Daca ... (vezi toată discuția)