Buna ziua ,sunt angajat de 3 luni,angajatorul la interviu nu mi-a spus ca va exista perioade de 2 luni neplatite si ma obliga sa semnez concediu de munca fara plata (CFP),nu am semnat protectia muncii de la angajare pot face reclamatie.
1. Daca nu vi s-a facut instructajul de protectia muncii nu este problema dvs. ci a angajatorului asa ca nu va faceti griji.
2. - Nu inteleg de ce v-a mai incheiat contract individual de munca (CIM) daca vrea sa va treaca in concediu fara plata primele luni de CIM.
- CFP se acorda la cererea dvs. nu a angajatorului asa ca nu sunteti obligat sa semnati o asemenea cerere.
3. Vorbiti cu angajatorul si spuneti-i ca nu este legal cum procedeaza si daca nu va intelegeti faceti o sesizare la ITM.
Salariatul nu poate fi obligat sa ceara concediu fara plata, iar angajatorul nu are dreptul de a trimite in concediu fara plata fara acordul salariatului. Daca ati lucrat si nu ati primit salariul cuvenit puteti reclama la ITM si/sau puteti actiona angajatorul in justitie. Faptul ca ati lucrat fara a semna instructajul de protectia muncii este vina angajatorului, care avea obligatia de nu va primi la lucru fara a va fi insusit instructajul de protectia muncii.
Concediu fara plata
nykolla
sunt angajata de pe 8 ianuarie la o cofetarie,zilele acestea am descoperit ca ei miau facut bagat cartea de munca in luna martie,iar acum vor sa ma oblige sa ... (vezi toată discuția)