avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Tematica admitere in avocatura- examen oral si scris?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Tematica admitere in avocatura- examen oral si scris?

as dori sa stiu care sint obiectele de examen pt avocat stagiar scrise si orale adica sa stiu la ce obiecte se da scris si la ce oral merci
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 13:52, 25 Iunie 2012
Oral nu se mai da la nicio materie.
Anul trecut s-a dat grila din 5 materii: organizarea profesiei, drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal.
Dupa grila, s-a dat un examen scris (sinteza si spete) la civil, procesual civil, penal si procesual penal.

Pe site-urile barourilor sunt mai multe informatii.
casandram a scris:

as dori sa stiu care sint obiectele de examen pt avocat stagiar scrise si orale adica sa stiu la ce obiecte se da scris si la ce oral merci

Examenul este doar scris si are 2 probe: 1. test grila (100 intrebari); 2. Teorie+spete.. Disciplinele de examen sunt: Drept civil,Drept procesual civil,Drept penal,Drept procesual penal si Organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen barou februarie Alexandru Focia Alexandru Focia Care este forma subiectelor date la urm examen? In metodologie nu scrie decat ca sunt subiecte grila. Cate variate, cate raspunsuri sunt corect? Unde ar trebui ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2012 kiatra kiatra buna, am creat acest topic pentru a avea un suport de discutie pentru examenul de barou din 2012 , fie ca va fi o sesiune de primavara sau doar una de ... (vezi toată discuția)
Conditii de indeplinit pentru intrarea in profesia de avocat ContSters244653 ContSters244653 Buna seara, Ma numesc Ion si vreau sa intreb daca am vreo sansa sa intru in barou. Sa va explic de ce intreb. La momentul actual am 34 de ani sunt de profesie ... (vezi toată discuția)