avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul fara plata

Buna ziua,
va rog, daca se poate, sa-mi dati unele lamuri in ceea ce priveste concediul fara plata.
Sunt angajata la o firma din luna martie, iar acum patronul ne-a anuntat ca suntem in concediu fara plata, urmand sa ne anunte daca are nevoie de noi cand va castiga licitatii pentru lucrari.
Intrebarea mea este: in aceasta situatie care imi este statutul, ce drepturi am si ce drepturi are patronul. Exista posibilitatea sa ne desfaca contracul de munca dupa bunul plac al patronului.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Soltuz , utilizator 19:52, 6 August 2012
CFp nu se poate acorda decat la initiativa salariatului .... CFP nu este considerat vechime in munca, stagiu de cotizare la somaj, pensie sau la asigurarile de sanatate ..

Dupa revenirea din CFP este posibila concedierea dvs.
Concedierea pe ce motive?
Motive se pot gasi .. cel mai uzitat fiind criza financiara ...
Buna ziua,
intradevar m-a concediat, dar daca nu ma duceam la firma nici nu stiam.
Problema este pentru mine ambigua: nu am cerut nici un concediu fara plata, dar mi-a spus ca nu am de ce sa mai merg la servici, iar dupa o luna cand am fost la firma, secretara mi-a spus ca am fost concediata cu data de 1 august.
Nu mi s-a dat nici o foaie in care sa-si expuna motivele conform codului muncii.
Eu am stat in asteptare acest timp crezand ca o sa ma cheme inapoi.
Daca il dau in judecata am castig de cauza? Merita sa plateasca toti patronii astia fara scrupule care fac legea dupa bunul lor plac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata korn3ll korn3ll Buna sera..Lucrez la o firma cu capital privat si v as ruga frumos sa faceti o analiza a ceea ce se intampla la locul de munca deoarece legea e cam ambigua si ... (vezi toată discuția)
Concediere liliana_lungu liliana_lungu Pana pe 18 dec sunt in concediu fortat fara plata. Dupa care ma vor concedia fara motiv sa schimbe personalul. In cazul acesta ce drepturi am/ce pot sa fac ... (vezi toată discuția)
E legal sa ma concedieze? simopisoi simopisoi Buna ziua! Am si eu nevoie de un sfat va rog. De 1 an lucrez la o sala de sport. Am fost adus de o cunostinta comuna (a mea si a patronilor), Aceasta ... (vezi toată discuția)