avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Contract de munca sau dispozitie?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Contract de munca sau dispozitie?

Buna ziua, tocmai m-am angajat ca si consilier juridic debutant la o primarie. Secretarul unitatii nu a prea incantat de idee si refuza sa imi intocmeasca actele de angajare. Ce as putea sa fac in acest sens? Si inca o intrebare, e adevarat ca la institutiile publice nu e nevoie de contract de munca ci doar de dispozitia primarului? Conform Codului Muncii contractul de munca este obligatoriu la angajare si lipsa lui se sanctioneaza cu amenda intre 1500 si 2000 ron. Care este procedura si ce ar trebui sa fac? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:26, 12 Ianuarie 2009
Si daca secretarul unitatii refuza in continuare sa intocmeasca actele de angajare cui ar trebui sa ma adresesz? Prefectului, consiliului judetean sau la Directia muncii? Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez? Eu am venit toata saptamana la munca, am semnat condica de prezenta. Stiu ca, contractul de munca se poate inregistra cu pana la 15 zile in urma, insa daca mi-l va inregistra cu 1 ianuarie se aplica legea cu posturile blocate? Sau respectiva lege se aplica numai posturilor scoase la concurs dupa 1 ianuarie? Va multumesc mult.
Institutiile publice nu inregistreaza c.i.m. la ITM. C.i.m. se va incheia de data inceperii activitatii.
Va puteti adresa prefectului sau va puteti adresa instantei de judecata.
In primaria la care lucrati este haos si cei de la resurse umane nu cunosc legislatie! Ce "noutate"!

Conform Legii nr. 188/1999, postul de consilier juridic intr-o institutie publica implica exercitiul autoritatii de stat si, in mod obligatoriu, trebuia transformat din contractual in functie publica inca din 2006!

Ati semnat condica dar faceti si o copie! Va va trebui in instanta!
Ultima modificare: Duminică, 11 Ianuarie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu este obligatoriu ca un consilier juridic sa fie si functionar public :)
elis a scris:

Nu este obligatoriu ca un consilier juridic sa fie si functionar public :)


Domnule Bucuroiu, ma refeream la consilierii juridici din institutiile publice care desfasoara activitatile prevazute la art. 2, alin. (3) din Legea nr. 188/1999. :)

Alte discuții în legătură

Restructurari cu 20% la primarii Gheorghe Giura Gheorghe Giura Cine face disponibilizari la o primarie? PRIMARUL sau CONSILIUL LOCAL? Exista diferente de prioritate(in vederea disponibilizarii) intre personalul ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin din angajat contractual, functionar public? GheorgheIleana GheorgheIleana Sunt angajat contractual- psiholog la Directia pentru Protectia Copilului si as vrea sa devin functionar public...in speranta unui transfer la alta directie ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate? Danaioana Danaioana Functionarul public al carui raport de serviciu este suspendat, conform art.94, lit.„m” din Legea nr.188/1999 poate participa la un concurs pentru o ... (vezi toată discuția)