avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Contract de munca sau dispozitie?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Contract de munca sau dispozitie?

Buna ziua, tocmai m-am angajat ca si consilier juridic debutant la o primarie. Secretarul unitatii nu a prea incantat de idee si refuza sa imi intocmeasca actele de angajare. Ce as putea sa fac in acest sens? Si inca o intrebare, e adevarat ca la institutiile publice nu e nevoie de contract de munca ci doar de dispozitia primarului? Conform Codului Muncii contractul de munca este obligatoriu la angajare si lipsa lui se sanctioneaza cu amenda intre 1500 si 2000 ron. Care este procedura si ce ar trebui sa fac? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:26, 12 Ianuarie 2009
Cunosc situatii din foarte multe institutii publice , unde consilierii juridici nu sunt functionari publici ci sunt personal contractual.
Daca postul scos la concurs a fost de personal contractual, atunci nu poate fi functionar public decat daca se modifica natura acelui post
Se poate, nu v-am contrazis, cunosc si eu consilieri juridici angajati la servicii/compartimente din cadrul unor institutii publice, care nu desfasoara activitati reglementate prin art. 2, alin. (3) din Legea nr. 188/1999.

Ei sunt, insa, exceptii de la o regula aflata pe la finalul Legii nr. 188/1999. Nu-mi permit sa contrazic, cu orice pret, o persoana care scrie pe acest site din 2003!

Asa m-a educat mama acum... nu spun cati ani! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurari cu 20% la primarii Gheorghe Giura Gheorghe Giura Cine face disponibilizari la o primarie? PRIMARUL sau CONSILIUL LOCAL? Exista diferente de prioritate(in vederea disponibilizarii) intre personalul ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin din angajat contractual, functionar public? GheorgheIleana GheorgheIleana Sunt angajat contractual- psiholog la Directia pentru Protectia Copilului si as vrea sa devin functionar public...in speranta unui transfer la alta directie ... (vezi toată discuția)
Numirea in functia de secretar comuna ghenciu ghenciu in urma examenului organizat de ANFP, la propunerea Agentiei se face numirea in functia de secretar a unui f.p care a fost admis la examen, dar acesta ocupa in ... (vezi toată discuția)