Buna ziua, tocmai m-am angajat ca si consilier juridic debutant la o primarie. Secretarul unitatii nu a prea incantat de idee si refuza sa imi intocmeasca actele de angajare. Ce as putea sa fac in acest sens? Si inca o intrebare, e adevarat ca la institutiile publice nu e nevoie de contract de munca ci doar de dispozitia primarului? Conform Codului Muncii contractul de munca este obligatoriu la angajare si lipsa lui se sanctioneaza cu amenda intre 1500 si 2000 ron. Care este procedura si ce ar trebui sa fac? Va multumesc anticipat.
Cunosc situatii din foarte multe institutii publice , unde consilierii juridici nu sunt functionari publici ci sunt personal contractual.
Daca postul scos la concurs a fost de personal contractual, atunci nu poate fi functionar public decat daca se modifica natura acelui post
Se poate, nu v-am contrazis, cunosc si eu consilieri juridici angajati la servicii/compartimente din cadrul unor institutii publice, care nu desfasoara activitati reglementate prin art. 2, alin. (3) din Legea nr. 188/1999.
Ei sunt, insa, exceptii de la o regula aflata pe la finalul Legii nr. 188/1999. Nu-mi permit sa contrazic, cu orice pret, o persoana care scrie pe acest site din 2003!