Va rog mult ajutati-ma sa inteleg o chestiune de impartire a unui teren, o curte cu 2 case de locuit. In urma cadastrului terenul va fi impartit in 2 loturi. Pe o jumatate de curte se afla o constructie, iar cealalta constructie se afla exact in mijlocul curtii. E logic ca nu va fi darmata pentru a se imparti normal curtea in 2 jumatati distincte. Va rog sa mi spuna cineva care se pricepe sau a mai trecut prin asa o situatie cum se finalizeaza o astfel de situatie. Se plateste sulta pentru ce ocupa casa din terenul celuilalt?
Multumesc din suflet pentru orice raspuns.
In cadrul procesului de partaj se va numi un expert care va face mai multe variante de lotizare :impartirea in natura a terenului care va fi in raport de pozitionarea constructiilor , nu trebuie neaparat sa traga o linie dreapta , ci terenurile sa aiba suprafete egale.In caz ca nu se poate , cel ce va primi o suprafata in plus va plati sulta.Ar fi bine ca partile sa se inteleaga la o varianta de partaj avantajoasa pentru ele.
Daca proprietarii de case sunt diferiti, atunci In urma unei documentatii topografice avand drept scop dezmembrare in functie de cotele de proprietate, se vor crea doua loturi care sa cuprinda fiecare casa si terenul aferent.
Fiecare lot trebuie sa aiba si acces la drumul public.
In cazul cand nu e posibil, se creaza o servitute de trecere auto si cu piciorul.
Ideea este ca proprietarii vor sa se puna de acord pentru a nu ajunge in instanta. Nelamurirea este cand sa se puna de acord cei doi proprietari in momentul cand cel de la cadastru este prezent la masuratori sau inainte de lotizare? Multumesc mult.
Partaj judiciar
sarm07opr
In cadrul unui partaj judiciar, pentru 5 loturi de teren diferit (3 loturi situate in intravilan si 2 loturi situate in extravilan) intre 3 persoane ,instanta ... (vezi toată discuția)