avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua, sunt casatorita cu un cetatean italian,casatoria fiind incheiata in Romania.
Domiciliul nostru este in Italia. De comun acord am hotarat sa divortam.
Pot depune cererea de divort anexata cu o procura prin care el isi da acordul?
Cum anume ar trebui sa procedez fara ca el sa fie nevoit sa vina in Romania?
Mentionez ca nu avem copii.
Va multumesc anticipat.

Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2009
dannaro1, utilizator
Cel mai recent răspuns: dannaro1 , utilizator 18:00, 7 Ianuarie 2009
Buna ziua,
ar trebui data o procura unei persoane din Romania care sa il reprezinte pe sotul dvs.

av. Costi Boncu
Buna ziua,va multmesc pentru mesaj. Nu este suficienta prezenta mea la proces?
Cererea de divort nu poate fi insotita de procura din partea lui prin care isi da acordul la divort?
Buna ziua,

daca dvs sunteti reclamanta, atunci sotul poate ramane in Italia. daca insa nu da o procura cuiva atunci se va prelungi procesul destul de mult pantru ca procedura cu Italia dureaza mai mult. In cazul in care se prezinta cineva pentru sotul dvs. cu procura, se scurteaza f mult durata procesului.
Cu stima,
av. Costi Boncu
Daca domicilul sotilor, si actualul dvs domiciliul este in Italia, instantele romane nu sunt competente sa pronunte divortul. Conform art 3 Reg. 2201/2003 instanta competenta este cea de la ultimul domiciliu al sotilor. Instanta romana ar fi competenta doar daca dvs. ati locui de cel putin 6 luni in Romania (Art 3 alin 1 a pct. 6 din regulament)!
Va multumesc pentru mesaj. Este posibil desfacerea casatoriei in Italia chiar daca ea a fost incheiata in Romania?
Aici legile privind divortul sunt foarte diferite de la noi.Eu am domiciliul atat in Italia cat si in Romania,in schimb el are
doar in Italia.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2009
dannaro1, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort gabriela suardi gabriela suardi M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate ... (vezi toată discuția)
Desfacerea casatoriei incheiata in italia page page Buna,in ce conditii poate fi desfacuta în Romania o casatorie incheiata in Italia intre doi romani ,fara minori si cu capat de cerere de partaj? (vezi toată discuția)
Casatorie incheiata in italia bogdan27 bogdan27 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri/sfaturi legate de un divort intre un cetatean italian si o cetateana romana. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)