avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua, sunt casatorita cu un cetatean italian,casatoria fiind incheiata in Romania.
Domiciliul nostru este in Italia. De comun acord am hotarat sa divortam.
Pot depune cererea de divort anexata cu o procura prin care el isi da acordul?
Cum anume ar trebui sa procedez fara ca el sa fie nevoit sa vina in Romania?
Mentionez ca nu avem copii.
Va multumesc anticipat.

Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2009
dannaro1, utilizator
Cel mai recent răspuns: dannaro1 , utilizator 18:00, 7 Ianuarie 2009
Ar putea face procura pe numele meu?
Pentru desfacerea casatoriei nu are mare importanta locul incheierii ei...
Iar in privinta domiciliului, in materie esential e locul unde locuiti in fapt si nu ce scrie pe hartii... Evident ca hartiile dovedesc un loc sau altul, insa daca sa spunem dvs. vreti sa divortati in Romania, iar sotul vine si spune: Nu eu vreau divort in Italia, si el poate dovedii ca dvs locuiti practic in Italia, divortul din Romania se incheie foarte repede: instanta romana este necompetenta!
Am inteles...oricum el accepta sa divortam in Romania.
Este de acord cu divortul,imi va da procura si....gata!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort gabriela suardi gabriela suardi M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate ... (vezi toată discuția)
Desfacerea casatoriei incheiata in italia page page Buna,in ce conditii poate fi desfacuta în Romania o casatorie incheiata in Italia intre doi romani ,fara minori si cu capat de cerere de partaj? (vezi toată discuția)
Casatorie incheiata in italia bogdan27 bogdan27 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri/sfaturi legate de un divort intre un cetatean italian si o cetateana romana. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)