avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Admiterea contestatiei la procesul verbal incheiat de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Admiterea contestatiei la procesul verbal incheiat de politia rutiera

Buna ziua! Sunt Sorin, din Bucuresti
Acest forum abunda in informatii pertinente si utile, motiv pentru care le multumesc celor care-si pierd din timpul lor pretios pentru a ne ajuta cu sfaturi.
Am putut afla de aici tot ce trebuie facut dupa ce instanta de judecata a respins contestatia petentului privind anularea procesului verbal incheiat de reprezentantul DGPMB. Ei bine, EU AM CASTIGAT PROCESUL cu intimata DGPMB Brigada Rutiera ( procesul verbal respectiv stabilea o amenda si retinerea permisului de conducere pentru 60 de zile ) iar acest caz nu pare a fi prevazut in legislatie, ori cel putin eu n-am reusit sa gasesc vreo specificare in acest sens.
Ca atare, am mers la Udriste ( locul de unde am ridicat permisul de conducere pe durata procesului ) sa intreb daca mai trebuie sa fac vreun demers pentru a putea sofa legal in continuare. La ghiseul nr 7 ( Proceduri ) mi s-a spus ca trebuie doar sa-mi validez permisul la ghiseul nr 3, chiar daca n-am hotararea legalizata, caci politistul de la ghiseul nr 3 se va uita pe site-ul judecatoriei si va vedea "minuta", dupa care imi va valida permisul.
Evident ca dupa o ora de asteptare la coada, politistul de la ghiseul nr 3 mi-a spus ca nu poate face nicio modificare in sistemul lor, in lipsa unei copii legalizate a solutiei irevocabila data de instanta de judecata. Mi-a spus ca " deocamdata " (??? ) am dreptul de a circula legal, dar ulterior, cand voi avea vreodata copia legalizata a solutiei, sa vin din nou la ei cu aceasta hartie, pentru ca instanta nu trimite intotdeauna solutiile! =D>
Eu va rog sa-mi spuneti, e legal ce-mi cere politistul? Sunt si ei parte in acest proces si sunt si ei obligati sa urmareasca mersul procesului si sa afle solutia, dupa care sa stearga cumva in sistem procesul verbal respectiv, pe care instanta l-a apreciat ca injust! Mie nu-mi trebuie legalizarea solutiei, iar legea nu ma obliga nicaieri sa le-o duc lor. Pe de alta parte, ma gandesc sa nu apara amenda pe la fisc dupa catva timp, ori sa nu ma opreasca noapte vreun politist destept si sa-mi spuna ca circul ilegal, si sa ma ia la dat cu subsemnatul, iar de aici pot aparea alte complicatii.X-(
Sa fac o copie legalizata dupa minuta? Sa le-o duc lor? Sa fac copie legalizata dupa solutia de la dosar? Ce ma sfatuiti, stimati juristi?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nihil_sine_deo , utilizator 15:34, 25 Iunie 2012
pentru rapiditate, mergeti la instanta si obtineti o copie legalizata, cu mentiunea irevocabila.
datorita existentei contestatiei, permisul dvs nu a fost niciodata suspendat (mai ales daca ati depus certificat de grefa) si puteti circula fara nici o problema chiar daca nu faceti acea "validare". din punct de vedere juridic nu ati avut permisul suspendat (contestatia suspenda executarea sanctiunii) si cu atit mai mult nu il aveti nici astazi.

practic, daca sunteti in posesia plasticului puteti circula linistit pina la urmatoarea contravetie :) daca nu, obtineti copia legalizata si mergeti cu ea la sediul bpr.
Da, am plasticul! Va multumesc! Stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia nu vrea sa-mi primeasca permisul intrucat pe hotarare scrie "cu drept de recurs". ce pot sa fac? nutujean nutujean am o mare problema;in luna august mi a fost suspendat permisul si am luat si amenda pentru neacordare autovehicule care circula din sens opus,am facut ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere fara document vasilemb vasilemb Buna ziua, In data de 29.04 2009 am contestat in instanta (Judecatoria Sector 5) un PV de sanctionare emis de Politia Rutiera pentru depasirea coloanei de ... (vezi toată discuția)
Termen predare carnet dupa pronuntarea sentintei ContSters275732 ContSters275732 am contestat un proces verbal de contraventie la legea circulatiei,iar instanta a respins plingerea ca fiind neintemeiata cu drept de recurs in 15 zile,eu nu ... (vezi toată discuția)