Am gasit azi, lipita pe usa blocului, o foaie scoasa la imprimanta, completata in unele locuri cu pixul (adica o data, un nume si un numar de telefon), prin care noi, locatarii, eram instiintati ca la data mai sus mentionata va veni cineva de la gaze pentru a face verificarea instalatiei din apartamente.
Si se mai specifica ceva: Pretul verificarii va fi regasit in urmatoarea factura de gaze. Nu cat costa, ci doar ca se va plati la urmatoarea factura. Hmmm...
Intrebarea mea este urmatoarea:
Stiu ca instalatiile de gaze trebuiesc verificate periodic, dar de ce mi se impune sa fac aceasta operatie cu o anumita firma (aici furnizorul de gaze), iar apoi mi se cer si bani pentru acest serviciu NESOLICITAT?
Atentie ca "e groasa" cu verificarea la gaze. Indiferent ce firma o face, e posibil sa vina si un "Dorel" de la furnizorul de gaz - Distrigaz Sud sau care o mai fi... care trebuie sa bage de seama si sa semneze.
pretul nu este important.. o sa vedeti de ce...
In cazul in care instalatia (care, in peste 80% din cazuri, a fost montata imediat dupa razboi si nu a mai schimbat-o nimeni) are vreo problema si rasufla (se face o proba de presiune, se baga aer in ea, ca si cand ar fi noua) Dorel va inchide gazul si pleaca, urmand sa-l cautati dvs. cand instalatia nu mai rasufla.
In cazul in care acest lucru se intampla, e bine sa aveti o provizie zdravana de fructe, legume, conserve, un fierbator, un cuptor cu microunde, un resou, astfel incat sa puteti supravietui pana Dorel se intoarce.
La verificarea la gaze, e muuult mai important sa iasa ok si sa aveti gaze, decat cat costa.
Inexact. Am facut verificarea cu firma autorizata de furnizor iar plata se face pe loc,la factura ,sau optional in mai multe rate. Verificarea consta in controlul racordurilor si imbinarilor prin spumare. Se incheie un proces verbal de constatare.
Da, asta pentru ca ati avut noroc si instalatia dvs. nu a scapat presiune.... Daca scapa si era si un nene de la Distrigaz, nu mai era acelasi lucru.
In mod normal se verifica racordurile, robinetii, se mai strang daca e cazul... dar daca lumea si-a montat centrale termice sau contoare pasante prin bucatarii si n-a venit Distrigazu sa semneze e groasa, se lasa cu intreruperi de gaze de lunga durata....