avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Un spatiu comun ce are doi propietari se poate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Un spatiu comun ce are doi propietari se poate inchiria fara acordul celuilalt propietar ?

Detin un spatiu comun cu alt propietar ... ideea este... pot sa inchiriez acel spatiu comun fara sa am nevoie si de acordul celuilalt propietar ?

Multumesc,
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
ehoo, utilizator
Cel mai recent răspuns: ehoo , utilizator 11:38, 26 Iunie 2012
Nu aveti cum, dumneavoastra aveti doar o cota-parte din acel spatiu, cum nu puteti sa il vindeti.
Daca este spatiu comun dvs nu puteti detine calitatea de proprietar al acelui spatiu,respectiv nu puteti dispune de acesta dupa bunul plac
Daca este spatiu comun situat in condominiu,in temeiul disp art 11*2 din L ne 230/2007
Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune ,fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari
Un spatiu comun poate fi comun tuturor celor care sunt proprietari de apartamente intr-o scara si-n aceasta situatie se aplica legea 230/2007, acordul majoritatii si-al celor direct afectati...
Dar un spatiu poate fi comun si numai pentru doi proprietari de exemplu in cazul unui imobil (casa, villa...) unde sunt numai doua apartamente. Aici nu poate sa se aplice legea 230/2007 dar oricum fiecare din cei doi proprietari au o cota parte din acest spatiu comun, asa cum prevad actele de proprietate. In acest caz nu poate inchiria unul fara acordul celuilalte.

Da este vorba despre o vila cu doua apartamente si doi proprietari si am la mansarda un pod si o camera proprietate 100% la fel cum are si celalalt proprietar iar partile comune din acea mansarda sunt un hol din care am 50% si un WC care la fel am 50% din ele trecute in actul de proprietate si la mine si la celalalt proprietar. Tot imi mai trebuie acordul celuilalt proprietar sa pot sa inchiriez acea camera si podul? si doresc sa schimb acea destinatie la WC (adica sa fac din WC o mica baie care sa contina in plus fata de WC un Dus)

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord vecin pentru inchiriere apartament in vila galia ionescu galia ionescu Am inchiriat apartamentul meu situat intr-o vila P+1 ,(cu 2 propietari) unei firme ,si am depus dosarul la fisc.Nu rimesc dosarul inapoi pana nu depun acordul ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna - proprietate individuala ? Cabinet avocat Mihai Gaita Cabinet avocat Mihai Gaita Va salut si va prezint urmatoarea speta. Este vorba despre un imobil cu mai multe apartamente. Acest imobil este, in fapt, compus din doua corpuri de ... (vezi toată discuția)
Cote indivize pod avb_grup avb_grup Buna ziua, Intr-un imobil care are demisol parter, etaj si pod (mansardat partial) exista initial un singur proprietar, dupa moartea caruia raman [b]doi ... (vezi toată discuția)