Buna seara!Am urmatoarea problema daca ma puteti ajuta: eu intentionez sa imi dau demisia de la actualul loc de munca si vroiam sa va intreb daca apoi pot beneficia de somaj?am lucrat 1 an si 2 luni.
Va multumesc!
Nu numai incetarea activitatii prin desfiintarea postului da posbilitatea fostului angajat sa beneficieze de somaj ...
1.Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 5.
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a) incetarea raportului de munca în temeiul art. 56 lit. b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
...
2. Asadar, daca va inceteaza CIM cu unul din aceste articole din Codul muncii ,veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Demisie
MARIANASAVA
BUNA ZIUA.Am o intrebare daca plec de la locul de munca prin demisie cu respectarea preavizului de 20 de zile calendaristice am dreptul la somaj dupa aceea ? (vezi toată discuția)
Somaj
APetre
În ce condiţii se poate acorda şomajul (daca pleci din firma prin desfiintarea postului, acordul partilor, demisie etc).?
Mulţumesc anticipat!
(vezi toată discuția)