Buna
La controlul unei societati de catre inspectorii ITM, societate cu obiect de activitate paza obiective s-a constatat faptul ca cu 5 luni in urma 2 dintre angajati nu au avut contracte de munca. Aceasta reiese din faptul ca angajatii au incheiat procese verbale de predare primire a serviciului.
Perioada a fost de 10-12 zile . Exemplu:Angajatii au lucrat fara contract in perioada 20 -30 ale lunii apoi a fost incheiat contract de munca incepand cu data de 1 ale lunii urmatoare.
Am fost amendat cu 10.000 de fiecare persoana. Am facut plangere contraventionala.
Am invocat faptul ca la momentul controlului nu lucra nici o persoana la negru.
Este corect sa fiu amendat dupa 5 luni pentru acei oameni?
Ei inca mai lucreaza la societate.
Mi s/a pus in vedere sa formulez probe . Ce probe sa mai aduc?
Puteti propune administrarea probei cu martori si cu inscrisuri .. inscrisuri - condice de prezenta, foaia de pontaj, c.i.m. unde se prevede excat data inceperii activitatii; martori - salariatii respectivi care pot spune exact data cand au inceput activitatea ..
Daca exista procese-verbale de predare-primire a serviciului incheiate de catre acestia anterior datei de incepere a activitatii prevazute in c.i.m., atunci va fi foarte greu sa rasturnati aceasta proba.
Concediere abuziva?
CNL
Buna,
tocmai am aflat astazi ca sunt concediata pe motiv ca s-a desfiintat postul. E destul de clara legea in sensul asta si nu prea mai am ce face. S-au ... (vezi toată discuția)