avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda ITM
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda ITM

Buna
La controlul unei societati de catre inspectorii ITM, societate cu obiect de activitate paza obiective s-a constatat faptul ca cu 5 luni in urma 2 dintre angajati nu au avut contracte de munca. Aceasta reiese din faptul ca angajatii au incheiat procese verbale de predare primire a serviciului.
Perioada a fost de 10-12 zile . Exemplu:Angajatii au lucrat fara contract in perioada 20 -30 ale lunii apoi a fost incheiat contract de munca incepand cu data de 1 ale lunii urmatoare.
Am fost amendat cu 10.000 de fiecare persoana. Am facut plangere contraventionala.
Am invocat faptul ca la momentul controlului nu lucra nici o persoana la negru.
Este corect sa fiu amendat dupa 5 luni pentru acei oameni?
Ei inca mai lucreaza la societate.
Mi s/a pus in vedere sa formulez probe . Ce probe sa mai aduc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 26 Iunie 2012
proba poate fi salariatul. acesta trebuie sa dea o declaratie scrisa in care spune cand a fost prima lui zi de munca
Puteti propune administrarea probei cu martori si cu inscrisuri .. inscrisuri - condice de prezenta, foaia de pontaj, c.i.m. unde se prevede excat data inceperii activitatii; martori - salariatii respectivi care pot spune exact data cand au inceput activitatea ..

Daca exista procese-verbale de predare-primire a serviciului incheiate de catre acestia anterior datei de incepere a activitatii prevazute in c.i.m., atunci va fi foarte greu sa rasturnati aceasta proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața domnilor avocații mam angajat la o firmă de ... alessandro29 alessandro29 Bună dimineața domnilor avocații mam angajat la o firmă de pază și nu miau dat caietul de prezență a postului, obiectivului și eu nu am unde să mă ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva? CNL CNL Buna, tocmai am aflat astazi ca sunt concediata pe motiv ca s-a desfiintat postul. E destul de clara legea in sensul asta si nu prea mai am ce face. S-au ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda itm ,,munca la negru'' and_sim and_sim Buna ziua! In urma unui control de la ITM, am primit amenda pentru munca la negru, pentru trei contracte de munca (se aplicata vechiul Cod). In ... (vezi toată discuția)