avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DACA FIRMA ARE PAZNIC IMI MAI TREBUIE UN PLAN DE PAZA ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DACA FIRMA ARE PAZNIC IMI MAI TREBUIE UN PLAN DE PAZA ?

FIRMA ARE 4 PAZNICI , CE ACTE TREBUIE SA SEMNEZE EI ?
IMI TREBUIE UN PLAN DE PAZA SAU ACESTA ESTE NECESAR DOAR DACA AVEM O FIRMA PRIVATA DE PAZA ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 26 Iunie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Planul de paza se intocmeste de catre firma, cu respectarea legii, indiferent de numarul de paznici si de cine asigura paza obiectivului si se depune la sectia de Politie teritoriala.
Documentul potrivit căruia se organizează şi efectuează paza unităţii, este planul de pază, prin care se stabilesc în principal: caracteristicile obiectivului păzit, numărul de posturi şi amplasarea acestora, necesarul de personal pentru pază, amenajările, instalaţiile şi mijloacele tehnice de pază şi de alarmare, consemnul posturilor, legătura şi cooperarea cu alte organe cu atribuţii de pază a obiectivelor, bunurilor, valorilor şi persoanelor şi modul de acţiune în diferite situaţii. De asemenea, vor fi prevăzute şi regulile de acces, potrivit dispoziţiilor conducătorului unităţii, precum şi documentele specifice serviciului de pază.

Planul de pază se întocmeşte de unitatea beneficiară şi se avizează de poliţie, cu excepţia celor asigurate cu efective de jandarmi.

Art. 5 din Legea nr.333/2003:
(1) Paza se organizează şi se efectuează potrivit planului de pază, întocmit de unitatea ale cărei bunuri sau valori se păzesc, cu avizul de specialitate al poliţiei. Acest aviz este obligatoriu pentru fiecare caz de modificare a planului de pază.
......

Asadar, aveti obligatia de a intocmi planul de paza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Planul de paza mariussam mariussam urmez un curs de paza ,acolo am primit o tema de facut , si am o intrebare Cind se intocmeste planul de paza intrun singur exemplar ? :( [as ... (vezi toată discuția)
Paznic cladire statistician statistician Daca angajez 3 paznici pentru o cladire trebuie sa intocmesc plan de paza conform legii 333 ? (vezi toată discuția)
Legea securitatii in cluburi si discoteci alexbogdan66 alexbogdan66 Imi puteti spune va rog ce lege reglementeaza paza si securitatea in cluburi si discoteci? Sunt directorul unui bar si m-ar interesa daca trebuie sa ... (vezi toată discuția)