avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Paznic cladire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Paznic cladire

Daca angajez 3 paznici pentru o cladire trebuie sa intocmesc plan de paza conform legii 333 ?
Ultima modificare: Duminică, 8 Octombrie 2017
statistician, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:44, 9 Octombrie 2017
Paza se organizează şi se efectuează potrivit planului de pază, întocmit de unitatea ale cărei bunuri sau valori se păzesc, cu avizul de specialitate al poliţiei.

Legea 333/2003
art.58
Constituie contravenţii la prezenta lege următoarele fapte:
.....
c) neîntocmirea planului de pază, conform art. 5 alin. (3), sau a celui de transport de bunuri ori valori, conform art. 25 alin. (1), şi neîndeplinirea sarcinilor prevăzute în acestea ori a măsurilor stabilite de unitatea de jandarmi;
.....

art. 59
(1) Contravenţiile prevăzute la art. 58 se sancţionează după cum urmează:
.....
b) cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei, contravenţiile prevăzute la lit. a)-d) şi f);
.....

art. 63
Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute în prezenta lege se fac de către poliţişti, jandarmi, precum şi de către primari sau împuterniciţi ai acestora, conform competenţelor ce le revin, potrivit legii.
Si daca ii angajez portari ?
Din Legea 333/2003 nu reiese ca sunteti exceptat daca procedati asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca firma are paznic imi mai trebuie un plan de paza ? lavinush lavinush FIRMA ARE 4 PAZNICI , CE ACTE TREBUIE SA SEMNEZE EI ? IMI TREBUIE UN PLAN DE PAZA SAU ACESTA ESTE NECESAR DOAR DACA AVEM O FIRMA PRIVATA DE PAZA ? (vezi toată discuția)
Planul de paza mariussam mariussam urmez un curs de paza ,acolo am primit o tema de facut , si am o intrebare Cind se intocmeste planul de paza intrun singur exemplar ? :( [as ... (vezi toată discuția)
Legea securitatii in cluburi si discoteci alexbogdan66 alexbogdan66 Imi puteti spune va rog ce lege reglementeaza paza si securitatea in cluburi si discoteci? Sunt directorul unui bar si m-ar interesa daca trebuie sa ... (vezi toată discuția)