avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partajul si \"flux integrat\"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partajul si "flux integrat"

Va rog sa ma lamuriti si pe mine despre acest "flux integrat". Am cateva terenuri arabile extravilane lasate an mostenire, toate cu Carte Funciara deci cu numar cadastral topo. Dar pe fiecare Carte Funciara la B. Partea a II-a scrie "cota de xxxxx/yyyyyy parte". Eu doresc sa nu mai am o cota parte dintr-o mare parcela ci o parcela an care sa apar eu ca proprietar an "cota de 1/1" parte. Am fost la un notar care spune, din cate eu inteleg, ca pentru asta trebuie un partaj, trebuie facuta o iesire din indiviziune cu cei care sint in proprietate cu restul de cote parte din parcela totala. Am fost la un topograf care spune, din cate eu inteleg, ca se poate evita an intregime aceasta iesire din indiviziune prin lucrarea an acest flux integrat dar numai daca primaria locala aproba. Rezultatul din cate am inteles eu, prin orice cale se merge, este acelasi - o noua antabulare, un nou CFu. Mie, sigur, mi-ar conveni prin flux integrat. Dar nu o sa ajung sa am probleme oricum mai tarziu (dupa ce noile CFuri cu cota 1/1 sau scos) cu proprietarii celorlalte cote parte care pot sa vina si sa zica ca partea din parcela totala acuma intabulata pe numele meu era de fapt a lor si ca eu am mostenit an alta parte a parcelei totale (este vorba de parcele de peste 4000mp pana la 40000mp)? Am inteles ceva gresit?
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
crisana99, utilizator
Buna seara
In calitate de topometrist va sfatuiesc in felul urmator:
La terenurile pe care le detineti in cota parte ( xxxxx/yyyy) , adunatati-va toti mostenitorii si faceti o dezmembrare , care se opereaza la notar si va iese extras de cf. pentru fiecare in parte in cota de 1/1.
Multumesc mult si o zi buna va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt co-proprietar pe o parcela de teren arabil cadastrata de ... danutza33 danutza33 Sunt co-proprietar pe o parcela de teren arabil cadastrata de primarie si as vrea sa intreb: 1. Daca pe suprafata totala teren suntem 2 proprietari iar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in anul 2008 am cumparat o parcela de teren arabil ... topo10469 topo10469 Buna ziua in anul 2008 am cumparat o parcela de teren arabil in suprafata de 1351 mp impreuna cu 1/12 din cota de drum aferenta parcelei , ... (vezi toată discuția)
Contract in cota indiviza georgetra georgetra Pe un singur act de vanzare cumparare sunt patru familii trecute. La primarie fiecare familie are rolul ei conform suprafetei ocupate. Scopul e carte funciara ... (vezi toată discuția)