avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu o persoana siriana
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu o persoana siriana

Buna seara
Eu si prietenul meu ne-am cunoscut acum vreo 4 ani , eu am mers in Siria sa ii cunosc familia cu 2 ani in urma si am decis sa ne casatorim , insa avem cateva mici(?) probleme.Eu locuiesc in Madrid de 6 ani , iar el continua sa locuiasca in Siria.Avand in vedere turbulentele de acolo eu nu pot merge in Siria , iar el nu poate obtine o viza pentru Romania sau Spania pentru ca ambasadorii ambelor tari au plecat din Siria.Intrebarea mea este : ma pot casatori cu el intr-o tara in care el sa poata intra fara viza cum ar fi Libanul spre expemplu?Sau ma rog , ma pot casatori cu el la ambasada romana din alta tara in care niciunul dintre noi este rezident?Daca da ce acte am avea nevoie , atat pentru casatoria in tara terta sa o numim asa sau in cazul in care am reusi , in Romania(ce acte am avea nevoie)
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:23, 28 Iunie 2012
Nu puteti.


În conformitate cu prevederile art.44, alin.(1) al Legii nr.119/1996, şefii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare de carieră ale României pot încheia căsătorii între cetăţeni români sau dacă unul dintre viitorii soţi este cetăţean român, dacă aceasta este în concordanţă cu legislaţia ţării în care sunt acreditaţi şi dacă cel puţin unul dintre viitorii soţi, cetăţean român, are domiciliul sau reşedinţa în circumscripţia consulară a misiunii diplomatice ori a oficiului consular.


[ link extern ]

Ca sa va casatoriti in Romania ar trebui sa obtina, pe baza unei invitatii facute de dvs., o viza de la Oficiul Roman de Imigrari. Detalii aici:
[ link extern ]

Completare
Romania nu si-a retras ambasadorul din Siria, presedintele nu a fost de acord cu propunerea ministrului de externe, insa este posibil sa va fie greu sa primiti avizul ORI pe invitatie.
Acestea sunt actele de care aveti nevoie pentru a face o invitatie prietenului dvs.:
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
Ares-3, moderator
Va multumesc enorm.Raspunsul dumneavoastra a fost de foarte mare ajutor, insa asta inseamna ca am si mai multe probleme.Eu si familia mea suntem rezidenti in Spania de 7 ani , insa consulatul roman refuza sa ne faca pasapoarte cu rezidenta in Spania , deci eu oficial sunt rezident in Romania si in Spania.Deci acte gen unde stai , unde esti luat in spatiu astea sunt pe adresa din Madrid , la fel si declaratia de venituri sau salariul primit .Am incercat sa fac o invitatie pentru Spania insa mi s-a spus ca din moment ce nu am cetatenia spaniola treeçbuie sa fac invitatia din Romania cu toate actele care mi se cer din Romania.Multumiri enorme inca o data
Din ce spuneti inteleg ca nu sunteti cetatean roman cu domiciliul in strainatate, deci ar trebui sa aveti si carte de identitate, implicit un domiciliu in Romania.

Sunteti cetatean roman cu domiciliul in Romania si rezident in Spania. Sunt doua chestiuni diferite, asa ca indepliniti conditiile pentru a putea face o invitatie tocmai pentru ca aveti domiciliul in Romania.

Daca puteti face dovada asigurarii conditiilor de cazare (aveti in acel link tipurile de contracte care sunt luate in considerare), dovada posibilitatilor de asigurare a intretinerii prietenului pe durata sederii lui nu cred ca e o problema: deschideti un cont cu o suma suficient de mare (care sa depaseasca suma necesara aprobarii) care poate fi lichidat dupa ce va casatoriti.
Marea problema nu cred ca ar fi actele, ci aprobarea invitatiei din cauza cetateniei dumnealui :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu un cetatean din egipt angiangi1 angiangi1 Buna ziua ! Sunt de cetatenie romana,lucrez in Spania , sunt rezident aici, cu loc de munca. As dori sa ma casatoresc cu un cetatean egiptean in Romania ... (vezi toată discuția)
Viza romana pentru cetatean libanez vizaromania vizaromania Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea situatie. Prietenul meu este cetatean libanez, avand viza Schengen valabila 2 ani. La consulatul Romaniei ... (vezi toată discuția)
Dobandirea cetateniei romane nadejdailea nadejdailea Buna ziua, daca se poate sa ma ajutati cu cateva informatii. Sunt cetateana din RM casatorita cu cetatean roman de 8 ani de zile, si inainte de casatorie am ... (vezi toată discuția)