avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere conf art 65(1)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere conf art 65(1)

Am restructurat 1 post si am reziliat CIM cf art 65 (1).
1. In contractul initial era stipulata clauza de neconcurenta. Sunt obligata sa acord salariatului (cf art 21 din CM) indemnizatia de neconcurenta?
2. Ce formulare trebuie sa-i dau salariatului cu aceasta ocazie si cand?

Multumesc de ajutor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:01, 27 Iunie 2012
Daca in c.i.m. este stipulata clauza de neconcurenta, atunci sunteti obligat sa-i platiti salariatului indemnizatia respectiva pe durata specificata in contract.

La incetarea c.i.m. angajatorul are obligatia de a-i elibera fostului salariat:
- decizia de incetare a c.i.m.
- adeverinta de vechime
- adeverinta de somaj , in cazul concedierilor care dau posibilitatea fostului salariat sa beneficieze de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de somaj milocek55 milocek55 Va rog sa-mi spuneti si mie, daca am CM pe perioada determinata (2 ani) la incetarea CM beneficiez de indemnizatia de somaj?. Am auzit recent zvonuri ca la cei ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O clinica care are deja medici stomatologi angajati vrea sa introduca clauza de neconcurenta. 1.Aceasta clauza se introduce prin act aditional la CIM? 2.Cum ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta Ayana1 Ayana1 Puteti, va rog, sa ma ajutati cu un raspuns privitor la clauza de neconcurenta stipulata in contractul individual de munca? Stiu ca: Angajatul poate fi ... (vezi toată discuția)