Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi/recomandari pentru urmatoarea problema:
In iunie 2009 mi s-a suspendat permisul pentru o perioada de 3 luni.Am contestat procesul verbal, iar in martie 2010 am pierdut procesul.Din acel moment am stat 3 luni fara sa conduc, insa nu am stiut ca trebuie sa duc permisul din plastic la politie,intrucat nu am primit nimic acasa.
Acum aproape 3 saptamani am primit 2 amenzi de circulatie in aceeasi zi ( una pentru parcare neregulamentara si una pentru un accident minor), iar politistii nu mi-au comunicat nimic special.La 2 zile distanta am fost oprit de un echipaj de politie care in urma verificarilor a constatat faptul ca eu aveam permisul suspendat pentru 4 luni, in perioada 01.03.2012-01.07.2012,pentru fapta din 2009.Celor 3 luni initiale li s-au adaugat 30 de zile intrucat nu am depus permisul.Dar eu habar nu aveam ca trebuie predat permisul, nu am fost instiintat in nici un fel !
Permisul mi-a fost retinut pe loc si politistul m-a pus sa dau o declaratie in care sa mentionez faptul ca nu am stiut de acesta suspendare a permisului.In acelasi timp mi-a comunicat faptul ca imi face actele pentru intocmirea dosarului penal,iar cel mai probabil ma voi alege doar cu o amenda mare pentru ca "nu sunt singurul in situatia asta".
Imi pot recupera permisul dupa ce trec cele 4 luni?
Ce trebuie sa fac in continuare ? Cui sa ma adresez?
Buna seara,
In opinia mea fapta dumneavoastra nu constituie infractiune.
Sfatul meu este sa va angajati un avocat care sa invoce si sa pledeze eroarea de fapt(cauza care inlatura caracterul de infractiune a faptei).
Mult succes.