avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dispozitia de incepere a urmaririi penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dispozitia de incepere a urmaririi penale

Buna ziua!
Va deranjez cu o intrebare:
Dispozitia de incepere a urmarii penale trebuie adusa la cunostinta si partii vatamate sau doar invinuitului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters184021 , utilizator 17:20, 6 Iulie 2012
Mea culpa. Am crezut că e vorba despre neînceperea up.
Rezoluţiile de începere a urmăririi penale se comunică învinuiţilor , însă există şi dreptul părţii vătămate fi informata cu privire la stadiul urmaririi penale, la solicitarea acesteia.
Partea vătămată va fi citată ori de câte ori organele de urmărire penală consideră necesară audierea acesteia , în calitate de parte vătămată.
TEORETIC, doamnelor si domnilor juristi. Strict teoretic!

Practic, mie (respectabilii procurori :) ) au "uitat" sa-mi comunice, au uitat chiar si sa ma citeze (poate aveam probe de nevinovatie de administrat).
Concret, doi "politisti" judiciari (nu rutieri) au iesit noaptea la ciubuc pe strada (cu stirea sefilor lor, evident).
Am refuzat "elegant" sa le arat permisul de conducere (art.177, art 184 al.1, RA OUG 195/2002 rep.), pentru ca nu erau politisti rutieri (nu il gasesc :D m-ati luat brusc, noaptea, am "gasit" doar buletinul) , asa ca mi-au facut dosar penal (cu martori falsi cum ca nu am detinut si nu detin dreptul de a conduce). :rofl: Noroc ca nu aveam cazier judiciar,
Procurorul i-a "ajutat" sa mai faca ciubucuri si in continuare "uitand" sa ma citeze inainte de a dispune inceperea up. impotriva mea (ar fi vazut permisul de conducere). Sac!
Sunt pervers? :duh:

P.S. Dar daca erau politisti sanitar-veterinari? B-)
Ce acte ar fi pretins pentru "control de rutina"? :hammer:

P.S.2. Baza informatica de date a M.A.I. e ... "varza", acum se stie :sticktongue:
Cat despre credibilitate... nem Igaz.

Morala: Care te iei de mine fara motiv? :duh:

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2012
ContSters184021, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva unei ordonante de neincepere a urmaririi penale IONELA CIB IONELA CIB Am facut in septembrie 2010 o plangere penala la care am primit raspuns azi si nu sumt multumita . E total ambigua. In plangere eu am spus ca eu am fost ... (vezi toată discuția)
Termenul de contestare a nup floridecamp floridecamp termenul de contestare a NUP curge de cand ai semnat pentru primirea rezolutiei ori de cand au ei in evidente ca ti-au comunicat-o. eu nu am primit rezolutia ... (vezi toată discuția)
Contestatie la hotararea de neincepere a urmaririi penale amuri amuri Buna ziua! As dori sa stiu cum se formuleaza o contestatie la o Hotarare de neincepere a urmaririi penale, avand in vedere ca toate probele din plangerea ... (vezi toată discuția)