avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pentru ne-angajati
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pentru ne-angajati

Buna ziua

As dori un mic sprijin in solutionare aunei probleme. Cumnata mea care e plecata in Italia la munca a cotizat 18 luni la Casa Judeteana de Pensii cate 92 lei pentru a-i merge vechimea. Ulterior a ramas insarcinata si am vrut sa o angajaez la mine la firma pentru a putea sa primeasca indemnizatie de crestere copil, insa de la CJP am aflat ca NU e nevoie pt ca ea plateste deja taxe la stat pt asigurari sociale.

Astazi m-am dus la Fortele de munca sa ii fac dosar si cei de-acolo spun ca nu pot sa fac asta deoarece ea nu a fost angajata. Acum nu stiu ce sa mai cred. Toata lumea si angatii CJP spuneau ca poate, acum nu se mai poate...

Multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 17:21, 7 Ianuarie 2009
Pentru a beneficia de indemnizatia lunara pentru CIC trebuia ca, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
Faptul ca a platit la Casa de pensii, o va ajuta doar atunci cand va iesi la pensie.
Ati fost gresit informata cu conditiile in care se acorda concediul pentru cerstere copil.Acest lucru s-a intamplat si pentru ca ati solicitat informarii in alta parte decat la primarie.
Nu inteleg ce dosar doreati sa faceti la Fortele de munca. Dosar de somaj?
:offtopic:
Vroia sa depuna dosarul pentru acordarea indemnizatiei pentru CIC, de aceea cred ca s-a dus la Fortele de munca.
Dosarul se depune la Primarie nu la fortele de munca.
sigur? oricum daca ea doar o cotizat la CJP nu poate primi indemnizatie... :( desi cei de la CJP au zis ca da....
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2009
Dante78, utilizator

Alte discuții în legătură

Cic agata61 agata61 Fiica mea lucreaza din 14.10.2009 si urmeaza sa nasca in jurul datei de 17.09.2010. Intrebarea mea este:in cazul in care nu beneficiaza de CIC, si isi da ... (vezi toată discuția)
Vreau consultanta de la un contabil urgent dekko_flori dekko_flori am o problema ca asociat unic ma puteti ajuta ? astept sa imi raspundeti (vezi toată discuția)
Buna ziua, cumnata mea a lucrat la aliment murfatlar in constanta. ... Elena Tescaru Elena Tescaru Buna ziua, Cumnata mea a lucrat la Aliment Murfatlar in Constanta. In anul 2002, pentru 7 luni a stat acasa cu copilul care era bolnav. A primit lunar ... (vezi toată discuția)