avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 240 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dispunerea deplasarii de la locul de munca la o alta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dispunerea deplasarii de la locul de munca la o alta locatie in timpul programului de lucru.

Buna ziua,

In ce masura pot fi obligat ca angajat sa ma deplasez de la locul de munca spre o alta locatie (timp de doua luni, zilnic)in vederea desfasurarii unor activitati specifice atunci cand exista posibilitatea de a-mi pune in pericol sanatatea?
Mentionez ca timpul in care sunt deplasat la cealalta locatie, care nu apartine angajatorului este de sase din opt ore. De asemenea, mentionez ca nu mi s-a cerut acordul nici verbal nici in scris, ci mi s-a spus ca este sarcina de serviciu.
Locul de munca este cel in care imi desfasor activitatea in mod obisnuit, iar in CIM nu este specificata o alta locatie precum cea in care sunt trimis.

Este legal refuzul meu de a accepta deplasarea avand in vedere riscul de a contacta o boala ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns .
M-as bucura sa primesc un raspuns profesionist.

Alte discuții în legătură

Hartuirea agajatului de catre angajator pentru semnarea demisiei danuttunad danuttunad Buna ziua si La multi ani! In data de 28.12.2012,am primit pe e-mail de la seful direct,ce continea urmatoarele: [quot]Te rog trimite pe email sau fax ... (vezi toată discuția)
Telemunca, perioada desfasurarii specificata doar in roi andreea.nelega andreea.nelega Buna ziua, Pentru angajatii unei companii (firma de IT) s-au intocmit acte aditionale la inceputul pandemiei, astfel CIM-ul a fost modificat in CIM cu clauza ... (vezi toată discuția)
Program de lucru conform cim?! blondyna_81 blondyna_81 Lucrez in cadrul unei societati ce isi desfasoara activitatea conform contractului individual de munca la sediile firmei sau la sediile clientilor, programul ... (vezi toată discuția)