avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... violarea corespondentei?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

violarea corespondentei?

Buna seara. Am trimis o scrisoare prioripost care m-a costat 10 lei, dar nu a ajuns la destinatie datorita adresei gresite, si a ajuns inapoi la domiciliu, in cutia postala, deschisa. Am sunat la opc dar a spus sa trimit o sesizare la oficiu postal, apoi sa trimit la ei chitanta, daca nu ma satisface raspunsul acestora.Scrisoarea era dezlipita de partea de jos a plicului, nu pe unde am lipit-o eu. Ei pot invoca calitatea lipiciului proasta? Cand am trimis-o am cumparat plicul de la posta si era in stare buna.
Cand duc sesizarea trebuie sa depun si plicul totodata sa cerceteze starea acestuia? Cand l-am primit era umezit acolo unde era desfacut, si era desfacuta toata partea de jos, deci as putea deduce ca a fost intentionat dezlipit pt a scoate corespondenta sa o citeasca.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters256193 , utilizator 22:07, 28 Iunie 2012
Daca sunteti sigur ca nu vi s-ar fi putut ''umbla'' in cutia postala, deci altcineva in afara curierului sa fi putut face acest lucru, iar de la Protectia Consumatorilor vi s-a spus sa sesizati oficiul postal, asta aveti de facut.

Trebuie sa atasati plicul sesizarii, altfel nu aveti cum sa dovediti ceea ce sustineti. Va sfatuiesc sa scrieti in sesizare o propozitie de genul ''Atasez prezentei sesizari plicul deteriorat care mi-a fost returnat de societatea dvs.'', ca sa nu dispara proba.
Cum dovedim ca plicul nu a fost deschis de reclamant, sa zicem pentru ca vrea sa se razbune pe postas ca nu-i aduce pensia la timp sau pentru ca nu suna intodeauna de doua ori? X-( Aceasta actiune, in cazul in care va fi demarata are 0 %o sanse de castig.
Nu suntem noi in masura sa apreciem sansele de succes ale sesizarii si nici nu trebuie sa dovedim nimic :)
Utilizatorul a sunat la Protectia Consumatorilor, i s-a spus ce sa faca, a intrebat pe forum Cand duc sesizarea trebuie sa depun si plicul totodata sa cerceteze starea acestuia? si i s-a dat un raspuns.

Pe de alta parte si dvs. aveti dreptate, nu poate dovedi ca lucratorii oficiului postal au dezlipit plicul, insa este problema dumnealui nu a noastra.
Posta era incuiata si plicul nu se putea scoate fara a descuia cutia postala.Indiferent ca se rezolva sau nu eu, am sa-mi exercit dreptul constitutional sa fac plangere pentru acest abuz. Am depus sesizarea si voi vedea cum decurg lucrurile. Oricum daca nu se iau masuri delicventii vor continua sa greseasca, poate si mai mult . Va multumesc pt ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea corespondentei tatami2013 tatami2013 Acum cateva luni de zile am observat ca nu mai gasesc in cutia postala corespondenta ( scrisori, facturi utilitati,etc.,etc.) . Am schimbat de mai multe ori ... (vezi toată discuția)
Colet nesolicitat carmen2011 carmen2011 Buna ziua,Am si eu o problema cu acesta firma dubioasa..am fost sunata de catre ei acum cateva luni,nu stiu de unde au luat numarul meu de telefon,mi-au spus ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ca nu am primit o somatie Lulica Lulica Buna seara In octombrie 2011 am primit prin posta o somatie de plata din partea unui executor. Pana in Martie 2016 nu am mai primit nimic iar atunci am primit ... (vezi toată discuția)