avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua. va rog sa-mi spuneti si mie daca un testamentn mai are valoare daca dupa el, s-a facut un act de vanzare cumparare, pe 3/4 din averea dobandita. mentionez ca testamentul a fost lasat de bunicul, bunicii mele de a doua, trecand peste tatal meu,iar averea lasata, era dobandita cu prima sotie. deoarece bunicul si cea de-a doua sotie, au vandut trei sferturi din averea lor, pt sfertul ramas se mai ia in considerare testamentul di anul 1970?
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 02:44, 28 Iunie 2012
Testamentul se face si se specifica clar in el, ca se refera numai la bunurile ce se vor afla in patrimoniul defunctului la momentul decesului acestuia.

Daca la acest moment bunicul dvs. traieste, pana la momentul decesului poate dispune de bunurile sale asa cum doreste, inclusiv sa le vanda (pe toate sau o parte din ele).
bunicul a murit in 1990, a murit si bunica de-a doua, a murit si tatal meu, dar nu s-a facut nici o succesiune. mostenitori sunt eu si mama, dar mai exista cei crora le-a fost vandut casa de catre bunici, care acum si-au insusit acel testament gasit in casa. sub pretextul ca ei deschi succesiunea dupa bunicul , in numele bunicii de-a doua, care le-a lasat testament , pt tot ce se va afla mostenire la moartea ei.din total 891mp, dobanditi cu prima sotie, cu care l-a infiat pe tata, a vandut 440mp, parintilor actualei proprietare, cu intelegerea ca acesta sa ii revanda celei dea doua sotie cu care era la acel moment. spre surprinderea lor, acesta a refuzat sa mai vanda inapoi bunicii dea doua,iar dupa asta s-au judecat cam 5 ani, ramanand doar cu drept viager in casa lor. dupa ce ca i-a pacalit, acel domn, vinde fiicei sale, actuala proprietara care se crede foarte indreptatita de acel testament, lasat pt bunica cu multi ani in urma, inainte de vanzare si de cel lasat de bunica pt ca a ingropato. am uitat sa spun ca tatei ii revenise 1/3 din masa succesorala(891mp) dupa moartea mamei sale adoptive,(prima sotie a bunicului). as vrea sa stiu ce drept am eu si mama din restul de 220mp, ramasi in dezbatere, ca urmase a tatalui meu, fiul proprietarului intregului teren. mentionez ca de 22 de ani de cand a murit bunicul, noi avem trecut la rol si il platim intreg terenul: cei 220mp mosteniti de tata de la mama lui si ceilalti 220mp nedezbatuti, reprezentand gradina din spatele casei, pe care bunicul inainte sa moara l-a lasat pe tata sa-l ia in folosinta. ajutati-am cu un raspuns, ca sa stiu ce sa fac.
Instrainarea bunului care face obiectul legatului revoca automat legatul pentru tot ceea ce s-a instrainat!

Asta conform NCC... Banuiesc ca ceva similar exista si in vechiul cod. Poate va raspunde cineva care detine aceasta cunostinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune VIORICA ILIESCU VIORICA ILIESCU tatal meu a decedat de 7 ani. nu am facut succesiunea pt ca este complicat. tatl lui a lasat celei de-a doua sotii untestament imediat de s-a castorit cu ea, ... (vezi toată discuția)
Succesiune si iesire din indiviziune VIORICA ILIESCU VIORICA ILIESCU BUNA ZIUA ! DORESC SA FAC SUCCESIUNEA DUPA TATA , DECEDAT ACUM 2ANI. DIN PACATE LUCRURILE SUNT F. COMPLICATE. CASA SI TERENUL SE AFLA IN INDIVIZIUNE . ... (vezi toată discuția)
Buna seara, cautand unele raspunsuri care poate m-ar ajuta sa ... Adrii77 Adrii77 Buna seara, cautand unele raspunsuri care poate m-ar ajuta sa inteleg mai bine situatia in care ma aflu acum, am dat de acest forum. Eu “Ghiorghita”, ... (vezi toată discuția)