avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune si iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune si iesire din indiviziune

BUNA ZIUA ! DORESC SA FAC SUCCESIUNEA DUPA TATA , DECEDAT ACUM 2ANI. DIN PACATE LUCRURILE SUNT F. COMPLICATE. CASA SI TERENUL SE AFLA IN INDIVIZIUNE . POVESTE INCEPE ASA; TATAL MEU A FOST INFIAT , A LOCUIT CU BUNICUL SI BUNICA .CAND BUNICA A MURIT TATALUI MEU I-A RAMAS 220M MOSTENIRE , DINTR-UN LOT OBT. DE BUNICUL DIN CUMP. A DOUA TERENURI 440---451M IMP. CU BUNICA....... CURAND BUNICUL S-A RECASATORIT, IAR ACESTA A DOUA BUNICA , NEPLACANDU-L PE TATA A DORIT SA-I FACA BUNICUL VANZARE CUMP. ACEST LUCRU FIIND IMP. DEOARECE ERAU CASATORITI... AU FOST SFATUITI SA VANDA UNUI INTERMEDIAR IAR ACESTA SA-I REVANDA SOTIEI. DIN PACATE ACEST DOMN I-A INSELAT. A RAMAS CU CASA BUNICULUI , PLATIND DOAR 7000 DE LEI.... S-AU JUDECAT 5 ANI DAR DEGEABA. AU RAMAS IN CASA FACAND CLAUZA VIAGERA. APOI PRIN 1990 BUNICUL A DECEDAT, LASANDU-L PE TATA SA FOL.CEILALTI 231 M DAR FARA A MAI FACE ACTE. DIN 891 BUNICUL VANDUSE 440M. CEL CARE A CUMPARAT ,A VANDUT MAI DEPARTE FIICEI SALE ACTUALA PROPRIETARA SI VECINA A MEA. ACEASTA PRETINDE CA ARE TESTAMENT IN URMA DECESULUI BUNICII DE-A DOUA PT CA A INGRIJITO,PRIN CARE II LASA TOT CE RAMANE DIN CE NU ERA VANDUT, DUPA MOARTEA EI. DUPA BUNICUL NU S-A FACUT SUCCESIUNE , IAR PAMANTUL TOTI CEI 891M SUNT IN INDIVIZIUNE, ACTUALII PROPRIETARI SI-AU FACUT DEJA CADASTRU PE CEI 44OM ... SE PUTEA OARE ???????????? IAR ACUM MA AMENINTA CA MA DA IN JUDECATA. POATE???? SI PT. CE??????????? CUM TREBUIE SA FAC EU SI CAT MA COSTA . DEOARECE SUNT DOAR EU CU MAMA BOLNAVA SI CU UN COPIL. VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: VIORICA ILIESCU , utilizator 12:57, 28 Ianuarie 2009
Introduceţi o acţiune în instanţă prin care solicitaţi dezbaterea succesiunii după tatăl şi bunicul dumneavoastră. În cadrul procesului, cei care invocă drepturi testamentare vor fi nevoiţi să le dovedească. Oricum, dacă tatăl dumneavoastră a fost adoptat, el nu poate fi înlăturat de la moştenirea după tatăl său adoptiv, la a cărui succesiune are dreptul alături de soţia supravieţuitoare a acestuia, soţie care nu putea dispune prin testament decît în privinţa a ceea ce constituie partea ei de moştenire din averea soţului decedat.

Liviu S.Bordaş
Va rog nu mai scrieti cu litere mari, este greu de citi si contravine regulamentului de postare.

Multumesc.
Va multumesc mult pt. sfat. totusi cam cat ma va costa sa fac aceste doua succesiuni si iesirea din indiviziune. cu respect vio

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune VIORICA ILIESCU VIORICA ILIESCU buna ziua. va rog sa-mi spuneti si mie daca un testamentn mai are valoare daca dupa el, s-a facut un act de vanzare cumparare, pe 3/4 din averea dobandita. ... (vezi toată discuția)
Testament - valabil sau nu ? gigelas gigelas Prin anii 1940 - 1945,o familie ce nu avea copii,a luat un copil (fata) de la o sora a sotiei,spre crestere. [b]Niciodata,acea fata nu a fost trecuta pe numele ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acord mostenitori dannyc dannyc Buna ziua, Problema: acum 2 luni, bunica mea a vandut fara sa ma anunte (pe mine, pe fratele meu si pe mama mea) un teren si fara sa ne acorde o suma la care ... (vezi toată discuția)