avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Extindere gradina pe spatiul comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Extindere gradina pe spatiul comun

Buna ziua,
locuiesc intr-un cartier unde nu exista asociatii de proprietari, in schimb fiecare are contract individual cu o firma de management imobiliar.
Problema se pune ca vreau sa-mi extind gradina pe o parte din spatiul comun, s-o amenajez, sa fie frumos nu doar o parcela de gazon care consuma apa multa la udare si pe care isi fac nevoile cainii.
In bloc sunt 59 de apartamente dintre care aproximativ 10 nu sunt ocupate deoarece proprietarii lucreaza in strainatate si de un an de cand e dat blocul in folosinta nu au venit.
Am reusit pana acuma sa strang 26 de semnaturi de la vecini ca sunt de acord sa extind gradina si mai urmeaza inca cel putin 4, deci 30 ar fi minimul pe care il pot aduna sunand din usa in usa (50%+1).
De curand am avut un conflict cu dezvoltatorul din care a rezultat plata unor daune catre mine. Una dintre angajate, care locuieste in bloc dar nu deasupra apartamentului meu mi-a spus ca nu vrea sa semneze, ca nu e de acord ca sa plateasca cheltuieli de spatii comune ca eu sa ma folosesc de ele desi dimpotriva, cheltuiala celorlati locatari va scade deoarece EU ma voi ocupa de ingrijirea acelui spatiu.
Mentionez ca spatiul nu il iau in chirie ci doar in folosinta, nu scot bani de pe urma lui, dimpotriva chiar cheltui bani cu intretinerea.

Cu ce probleme as putea sa ma confrunt din partea acelei persoane mai ales daca am majoritate de semnaturi de aprobare?
Poate fi considerat un conflict de interese din cauza ca lucreaza la firma cu care am fost in litigiu?
Drenajul blocului este considerat legal parte comuna sau trecand prin gradina mea poate fi considerat parte a acesteia desi nu pot planta nimic acolo?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: mircea256 , utilizator 10:33, 29 Iunie 2012
Ce spuneti? Stiu situatia este putin imbarligata dar poate reusiti sa ma indrumati si sa-mi explicati.
Multumesc mult.

Poate fi considerat un conflict de interese din cauza ca persoana aia "binevoitoare" lucreaza la firma cu care am fost in litigiu?
Drenajul blocului este considerat legal parte comuna sau trecand prin gradina mea poate fi considerat parte a acesteia desi nu pot planta nimic acolo?

Nu vad undeva conflict de interese. Dezvoltatorul sau oricine are interesul poate fi sesizat ori se poate autosesiza asupra oricaror modificari pe care cineva ar vrea sa le faca.
Presupun ca atunci cand ati cumparat locuinta, acel drenaj era acolo unde este si-acum si iar presupun ca acesta a fost construit acolo conform proiectului iar dv l-ati acceptat atunci cand ati cumparat. Dumneavoastra veniti acum cu incercare de a modifica ceva si normal ca trebuie sa va intelegeti cu vecinii, cu dezvoltatorul.
Ca puteti saui nu planta ceva astazi, acum..., era valabil si in momentul cand ati incheiat contractul de cumparare.
Juristul dezvoltatorului mi-a spus ca firma nu are nici o treba daca fac sau nu extinderea, conflictul cu ei a fost de alta natura si mi s-a mai si sugerat de la ei destul de voalat ca mai bine renunt dar am mers mai departe si mi-am cerut dreptul ceea ce i-a calcat destul de tare pe coada si tocmai angajata lor s-a gasit sa faca urat ceea ce nu mi se pare in regula.
In legatura cu drenajul i-am intrebat si pe ei daca este normal sa-mi fie inclus ca spatiu in gradina dar nu au stiut ce sa-mi raspunda (unul ca da, altul ca nu crede), pe altii pe care i-am intrebat au spus ca nu e normal dar cautam sa aflu o parere juridica autorizata.
Am cautat si eu dar nu am gasit nimic privind aceste probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul verde din jurul blocului beeni beeni Buna ziua! De cativa ani, la parterul blocului unde locuiesc, s-a mutat (doar pe perioada de vara vin in jur de 2 luni) o familie de cetateni germani. Dansii ... (vezi toată discuția)
Nelamurire maculrosu maculrosu Am cumparat un ap. situat la parterul unui bloc. In contractul de vc. scrie ca '' odata cu transmiterea dreptului de proprietate asupra ap., noi, vanzatorii, ... (vezi toată discuția)
Parti comune in bloc ContSters303335 ContSters303335 Buna ziua, Am si eu o intrebare in legatura cu partile comune ale unui bloc. -subsolul blocului daca nu este prevazut cu boxe dar o parte din ... (vezi toată discuția)