avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum se stabilesc criteriile si procedura de evaluare ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum se stabilesc criteriile si procedura de evaluare profesionala a salariatilor

Evaluarea profesionala este obligatorie la o Societate Comerciala cu cca. 100 salariati, sau este doar un drept al angajatorului.
Daca este obligatoriu, rugam sa ne ajutati in gasirea cadrului legal, de evaluare profesionala a salariatilor, a criteriilor si a procedurii de evaluare profesionala.
Multumim!
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 10:14, 28 Iunie 2012
Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului,constituie clauza in contractul individual de munca,de aceea este obligatoriu
ca acestea sa fie stabilite de angajator,prin normele interne ,pe categorii de functii ,indiferent de nr. angajatilor,pt. sectorul privat.Daca este vorba de sectorul de stat,aici metodologia de evaluare se stabileste prin ordin de ministru,pt. fiecare sector bugetar in parte.
Art. 17 din codul muncii republicat
;;;;
;;;
e) criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului;

Art. 242 din codul muncii republicat
Regulamentul intern cuprinde cel putin urmatoarele categorii de dispozitii:
;;;
;;;;;;
i) criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de evaluare ade31 ade31 Buna ziua, Stie cineva sa-mi spuna unde scrie in legislatie ca evaluarea se face anual? Multumesc. (vezi toată discuția)
Evaluare anuala/ evaluare periodica angajati Herra_ Herra_ Buna ziua, La societatea xxx SRL se fac evaluari periodice. Acestea au rostul de a renegocia salariul (+), sau, eventual, de a stabili daca angajatul va ... (vezi toată discuția)
Criterii de evaluare ContSters31759 ContSters31759 Buna ziua, Ce anume ar trebui sa stiu despre criteriile de evaluare a angajatilor, care am inteles ca sunt obligatorii. Un act legislativ, va rog?! (vezi toată discuția)