avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Criterii de evaluare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Criterii de evaluare

Buna ziua,

Ce anume ar trebui sa stiu despre criteriile de evaluare a angajatilor, care am inteles ca sunt obligatorii. Un act legislativ, va rog?!
Cel mai recent răspuns: ContSters31759 , utilizator 11:29, 15 Ianuarie 2015
1. Codul Muncii
art.17 (3) - Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
....
e) criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului;
....
(4) Elementele din informarea prevazuta la alin. (3) trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.
...

art.242
Regulamentul intern cuprinde cel putin urmatoarele categorii de dispozitii:
....
i) criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor.

2. Prin urmare, criteriile de evaluare profesionala a salariatilor trebuei sa fie mentionate in c.i.m. si in reg.intern al angajatorului.

3. Evaluarea performantelor profesionale a le salariatilor are ca scop aprecierea obiectiva a activitatii acestora, prin compararea gradului de indeplinire a obiectivelor si criteriilor de evaluare stabilite pentru perioada respectiva cu rezultatele obtinute in mod efectiv de fiecare salariat.
Da, sunt mentionate, atat in contractul individual de munca, cat si in regulamentul intern, dar trebuie facuta pentru fiecare angajat in parte, sau doar pentru cei cu vechime de cel putin un an? Parca asa citisem undeva...
Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2015
ContSters31759, utilizator
Codul Muncii nu prevede niciun anumit termen pentru care se poate face evaluarea salariatilor.
Ma gandesc totusi ca nu poti evalua pe cineva decat dupa o anumita perioada. Am gasit mai multe detalii in urmatorul act legislativ- Ordinul nr. 1229/01.08.2011, pentru cei interesati!
Va multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de evaluare ade31 ade31 Buna ziua, Stie cineva sa-mi spuna unde scrie in legislatie ca evaluarea se face anual? Multumesc. (vezi toată discuția)
Evaluarea performantelor angajatilor tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! Sunt o mamaica aflata de un an de zile in concediu de crestere si ingrijire copil, si de cand nu mai sunt la serviciu nu mai sunt la curent cu ... (vezi toată discuția)
Fișa de evaluare a performanțelor individuale, obligatorie? kenny_petrovic kenny_petrovic Buna ziua, Doresc sa clarific cateva aspecte legate de fisa de evaluare a performantei individuale. Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu cateva ... (vezi toată discuția)