avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... poate fi acuzat de omor din culpa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

poate fi acuzat de omor din culpa?

Buna, m-ar interesa sa aflu cv... Mama a fost diagnosticata cu cancer in ultima faza Pe masura ce situatia ei s-a inrautatit, concubinul ei i-a scos certif de handicap si a devenit insotitorul ei. Medicii au spus ca nu trebuie lasata singura pt ca oricand poate face o criza care ii poate fi fatala. Cu toate astea, a lasat-o de nenumarate ori singura in casa, ducandu-se la baut. In momentul in care a intrat in coma, el nu era acasa, ea era singura, si a gasit-o cazuta jos, cine stie de cand era in starea aia... Ma intereseaza daca il pot acuza de omor din neglijenta. Astept rasp dvs cat mai rpd.
Intervenţie moderator

@xald, nu discutăm despre ce ar fi putut face sau nu utilizatoarea. Vă rog să vă expuneţi opinia din punct de vedere juridic, în caz că aveţi una. Mulţumesc.
din punct de vedere juridic, decade din calitatea de mostenitoare daca a avut la cunostiinta de omorul celui pe care il mosteneste, sau a participat la el.

dansa spune ca a avut (adica stia de neglijenta concubinului).

pe langa raspunderea civila, e si raspunderea penala.

daca se doreste revin cu articole din Lege (Noul Cod Civil nu il stiu, dar in vechiul asta era + in Codul Penal oricine e obligat sa aduca la cunostiinta Autoritatiilor Infractiunile).

Daca e cum spune autoarea topicului, raspunsul e simplu (si obligatoriu): E OBLIGATA sa anunte Procuratura.

Ce am vrut sa ii spun (nu prea bine): consecintele - daca isi gaseste un avocat bun concubinul (putina pre viziune nu strica, nu?)

Imi cer scuze ca nu sunt la subiect, pacat ca nu am facut Dreptul ....
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2012
ContSters213694, utilizator
Eu pana acum cateva zile am stiut ca in acea zi el a lasat-o putin acasa singura pt ca a trebuit sa se duca pana la bunica mea sa ia niste bani, mama avea dureri mari si avea nevoie de calmante. Acum 3 zile am aflat ca dupa ce a luat banii, in loc sa se duca acasa la ea, s-a dus in alta parte. Am aflat ca mama l-ar fi sunat sa vina mai repede acasa si el i-a zis ca o sa vina dupa ce se duce sa-si ia ceva d baut. Cand a ajuns in final acasa, a gasit-o inconstienta.
nu va mai chinuiti degeaba ....
Greu de dovedit o astfel de situatie.
Totusi , pentru a fi cu "constinta curata" , luati legatura cu un avocat iscusit si in functie de acte , de eventuale alte probe , acesta sa se pronunte daca exista vreo modalitate de rezolvare a situatiei.
Nu vreau sa "torn gaz peste foc" , dar eu cunosc persoane care si-au amanat studiile in astfel de situatii , dar oricum , nu erati obligata decat poate din punct de vedere moral.
Eu am pierdut ambii parinti dupa efectuarea studiilor si , probabil , ca in functie de fiecare dintre noi , este greu de stabilit daca este mai bine cu diploma si fara parinti sau invers.

Alte discuții în legătură

:( decadere din drepturi parintesti; alinadragan alinadragan Sunt o mama care nu si-a vazut copilul de un an si opt luni.In 2010 am parasit domiciliul concubinului meu ,tatal copilului care era extrem de agresiv vi ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parintesti ale mamei cristinaser cristinaser Am cunoscut 5 copii,cu varste cuprinse intre3 si 11 ani,a caror tat s-a sinucis,iar mama a plecat in strainatate,de aproximativ o luna.nu i-a lasat in grija ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi parintesti ionela-timofte ionela-timofte Buna ziua, Doresc si eu niste sfaturi in legatura cu o situatie: Am un frate detinut in penitenciar, el are 2 fetite de 2 si respectiv 1 an din urma ... (vezi toată discuția)