avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj fortat solicitat de creditor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj fortat solicitat de creditor

In urma partajului fortat,sustinut de administratorul unei firme la care am lucrat si imi pune in sarcina o suma de 5000 de euro,sotia a primit in lotul ei apartamentul ce e vizat in vederea executarii silite,ptr recuperarea datoriei,insa o obliga la plata unei sulte.Suntem in faza de recurs,deci nu e hotarare definitiva,inca.As vrea sa stiu,va rog,ca atunci cand sotia va primi hotararea definitiva ptr proprietatea apartamentului,poate sa-l vanda fara sa aiba acordul meu,ca sot?Va multumesc!E.Emil.
Cel mai recent răspuns: emil_driver , utilizator 16:27, 28 Iunie 2012
Da poate vinde apartamentul fara consimtamantul dvs.
Odata cu ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei de partaj imobilul devine in totalitate proprietatea exclusiva a sotiei. Prin urmare va putea dispune dupa cum considera necesar de acest bun.
Dvs va revine sulta corespunzatoare in contul cotei-parti din imobilul comun.
...da,va multumesc!Incurcate,caile Domnului,dar si gandurile unor femei!Sa va dea D-zeu,multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista posibilitatea unei concilieri cu creditorul atunci cand executarea apartamentului este eminenta? emil_driver emil_driver Buna ziua!Ma aflu in situatia in care apartamentul unde locuiesc cu familia si un copil minor,sa fie scos la licitatie!Am in sarcina mea,o \"paguba\"adusa unei ... (vezi toată discuția)
Procedura intabulare imobil in situatia de executare silita dorinaalex dorinaalex Buna ziua, Am de intabulat un apartament care se afla in aceasta situatie. Istoricul apartamentului este urmatorul: exista contract de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Cum se poate iesi din indiviziune ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de ... (vezi toată discuția)