avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere a copilului - concediu de odihna ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere a copilului - concediu de odihna neefectuat

Buna ziua,

in cazul in care un angajat intra in concediu de crestere a copilului un an sa zicem in data de 29.06., concediul de odihna neefectuat pana la data respectiva trebuie platita angajatului?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 16:12, 28 Iunie 2012
CO cuvenit si neefectuat se compenseaza in bani numai la incetarea CIM, asacum spune Codul Muncii:

Art.146
...
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Da se plateste angajatului sau il poate lua anterior intratii in concediul pentru crestere copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata zile concediu odihna - incetare cim geaninaa114 geaninaa114 Buna seara, In data de 16.01.2013 mi-a incetat CIM in urma unui acord semnat cu angajatorul in data de 31.05.2012 (conform caruia CIM imi inceteaza la data ... (vezi toată discuția)
Concediu maria2222 maria2222 buna ziua, am 59 de ani si 10 luni, la 59 ani si 6 luni am iesit la pensie la limita de varsta dar m-am angajat in continuare la aceasi firma la care lucram ... (vezi toată discuția)
Compensare concediu odihna in bani cristina29 cristina29 Buna ziua! Conform Codului Muncii, concediul de odihna neefectuat se compenseaza in bani doar la incetarea contractului de munca. Dar daca acest CO nu s-a ... (vezi toată discuția)