avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie pt cresterea copilului in varsta de pana ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie pt cresterea copilului in varsta de pana la 2ani

Buna seara!
Am o mare nelamurire si va rog sa va exprimati parerea.
Am lucrat cu carte de munca in ultimele 12 luni inainte de a naste.In paralel cu slujba mea,eu desfasuram si activitatea de agent de asigurare.Pot sa primesc indemnizatie(85% din salariu)si sa desfasor in continuare activitatea de agent de asigurare pt care primesc comision si platesc impozit 16%?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 7 Ianuarie 2009
In perioada concediului pentru cresterea copilului nu puteti sa realizati venituri profesionale supuse impozitului pe profit, deci nu puteti sa mai continuati activitatea de agent de asigurare.
Insa, pot sa va zic ca aceste venituri din asigurari realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii sunt considerate venituri profesionale supuse impozitului pe profit si sunt luate in calcul la stabilirea indemnizatiei.
Plata indemnizatiei prevazute de OUG nr.148/2005, se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de ingrijire a copilului si contract cicio_carina cicio_carina Buna ziua, Am si eu o nelamurire . Se poate ca in timpul concedului de crestere a copilulului sa pot avea si un contract de prestari servicii. Prin ... (vezi toată discuția)
Cic si srl mibut mibut Buna ziua, Sunt in CIC de 1 an si 9 luni, in mai putin de 3 luni ar trebui sa ma intorc la serviciu. As vrea sa-mi infiintez un SRL si sa incep o ... (vezi toată discuția)