avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare

Buna ziua,
In anul 2008 s-a decis prin hotarare judecatoreasca irevocabila la tribunalul din Buzau anularea permisului de conducere din cauza alcoolemiei ridicate. Sentinta a fost data pentru un an cu suspendare si 3 ani de incercare. Mentionez ca permisul a fost ridicat in judetul Buzau unde s-a tinut si procesul.
In prezent vreau sa-mi obtin din nou permisul de conducere dar pana la finalizarea actelor de inscriere la scoala de soferi am nevoie de reabilitarea mea.
Intrebarea este urmatoarea:
Unde pot sa merg pentru reabilitare daca eu sunt din Bucuresti iar permisul mi-a fost ridicat si anulat de catre tribunalul din Buzau?

In asteptarea unui raspuns, va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
Angheloiu Cristina , utilizator
Cel mai recent răspuns: Angheloiu Cristina , utilizator 08:38, 29 Iunie 2012
Care este pedeapsa care vi s-a aplicat?
Un an cu suspendarea conditionata a pedepsei, pe un termen de incercare de 3 ani?

Da asa este. Am revenit cu mentionarea corecta
In mod normal se face reabilitarea de drept, deci va sfatuiesc sa scoateti un cazier judiciar sa verificati daca se regasesc mentiunile referitoare la pedeapsa.
Sustinerea examenului de conducere nu e legat de reabilitare. Puteati sa dati examen la un an de cand hotararea instantei a ramas definitiva
Cum zice d-nul avocat, sunteti reabilitat de drept la finalul termenului de incercare.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri. Am fost si mi-am scos cazierul acum o luna si intradevar acolo este mentionat in continuare faptul ca mi s-a anulat permisul prin hotarare judecatoreasca si din ce cauza s-a recurs la acest lucru. In mod normal acest lucru va ramane mentionat in continuare sau dupa expirarea perioadei de incercare acest lucrutrebuia sa se stearga de pe cazierul judiciar?

Problema e ca de la sectia de unde mi-am ridicat cazierul mi-au spus ca trebuie sa merg sa-mi fac si reabilitarea dar nu stiau daca in Bucuresti sau la tribunalul din Buzau.. Au fost persoane care mi-au zis ca trebuie sa merg in Buc la Udristei sa mi se puna o stampila, ca trebuie sa public si in Monitorul Oficial ..

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
Angheloiu Cristina , utilizator

Alte discuții în legătură

Obtinere permis de conducere moritsu moritsu Buna ziua ! Am fost condamnat cu 6 luni inchisoare cu suspendare, fara spor de pedeapsa si cu 2 ani termen de incercare pentru conducerea unui autovehicul pe ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judiciara danielamirela danielamirela buna. as dori sa aflu si eu cum pot face reabilitarea sotul meu a fost depistat in urma cu 5 ani in timp ce conducea masina sub influenta alcolului si a primit ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea cazierului GOX GOX Buna ziua ! Ma numesc Ionel si anul acesta pe 15 iulie am fost condamnat la 3 luni de inchisoare cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile ... (vezi toată discuția)