avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie perinare cauza
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie perinare cauza

Buna seara,
am si eu urmatoarea problema.:am un proces pe rol pentru o uzucapiune, procesul a fost suspendat acum un an si mi s-a cerut sa aduc un act pentru a-l debloca.Nu am reusit sa fac rost de acel act pentru ca mai imi trebuie o parte la el pe care o voi avea cam in trei saptamani(actul principal deabia am reusit sa il scot din arhive).
Acum cateva zile am primit o citatie de la tribunal pentru luna septembrie pentru discutarea perimarii cauzei. Eu o sa am actele in 3 saptamani care au fost cerute cand s-a suspendat procesul, nu pot sa le depun la tribunal si sa cer deblocarea procesului? Daca nu , la termenul dat pentru discutarea perimarii cauzei nu pot sa aduc actele cerute si sa cer deblocarea procesului? Daca ma cheama pentru discutarea perimarii cauzei nu ma cheama sa imi spuna ca trebuie sa aduc actele sau procesul se poate inchide , sau ma cheama sa imi spuna direct ca procesul se inchide? Ce se poate face in cazul meu, dupa cele expuse? Va multumesc frumos anticipat pentru raspunsuri. stima.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 07:43, 29 Iunie 2012
Perimarea opereaza ca o sanctiune a lasarii dosarului in nelucrare din vina partii de un an de zile.

E bine daca faceti rost de acte. Imediat depuneti actele la dosar si solicitati repunerea cauzei pe rol, astfel ca dosarul sa se reia.

Daca insa pana obtineti actele s-a implinit deja anul de cand dosarul a ramas in nelucrare, ma tem ca instanta va constata intervenita perimarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare plangere contraventionala sykos sykos as dori sa stiu ce inseamna perimarea plangerii contraventionale ce obligatii legale am (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu un proces comercial care a fost suspendat in 2005? zoi zoi la detalii este trecut "ÎN TEMEIUL ART. 42 DIN LEGEA NR. 64/1995 SUSPENDÃ JUDECATA CAUZEI. CU RECURS. PRONUNŢATÃ ÎN ªEDINŢÃ PUBLICÃ.".Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Perimare wap54 wap54 Am un dosar in recurs la un tribunal. Subiectul este anulare act, la judecatorie mi s-a dat o hotarare nefavorabila mie, pentent in anularea asa zisului act si ... (vezi toată discuția)