avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RESPECTAREA DATEI IN CARE SE DA SALARIU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RESPECTAREA DATEI IN CARE SE DA SALARIU

Am fost angajat la o firma pana pe data de 10 iunie, cand am plecat la terminarea preavizului.
Problema este ca angajatorul mi-a spus ca salariul pe luna mai mi-l da pe 17 iulie, ca asa a decis patronul, iar cel din iunie mi-l da pe undeva prin august.
Conform codului muncii salariul se da cel putin odata pe luna , iar codita daca firma are greutati financiare in acest caz nu este valabila.
Avand in vedere: cu aer nu se poate trai iar facturile nu tin seama de cheful unui patron de a face el legea si nu a respecta legislatia tarii eu va intreb :
CUM PROCEDEZ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 29 Iunie 2012
Neplata salariului poate fi sesizata ITM-ului si/sau se poate actiona in instanta angajatorul ..

Art.166 (4) C.mun. : Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu primit la timp Alesssandro Alesssandro Daca in contractul de munca este specificat ca salariul este platit in ziua x a lunii, fara a fi specificat ca angajatorul poate intarzia fie si cu o zi, se ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca piatraneamt04 piatraneamt04 nu am primit salar pt.2 luni si nici contract de munca !!! ce se poate face ?? dupa ce patronul ma dat afara dupa 10 luni . am fost sunat seara ca a doua zi nu ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz laura-jurist laura-jurist Buna ziua In cazul in care un angajator acorda cu intarziere salariile, in mod repetat, poate acest fapt constitui motiv de demisie fara preaviz pentru ... (vezi toată discuția)