avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Intrebare: Documentele in limbi straine...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Intrebare: Documentele in limbi straine...

Documentele, al căror original este redactat într-o limbă străină, opozabile într-o cauză de drept comercial, trebuie obligatoriu traduse în limba română?

Dacă DA, care este temeiul legal al acestei obligaţii, în afară de art. 13 din Constituţia României?

Multumesc!!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2009
ALEXANDRUMITACHE, utilizator
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRUMITACHE , utilizator 17:32, 8 Ianuarie 2009
Raspunsul la intrebarea dvs. este DA.
Textul de lege care reglementaza aceasta problema este chiar Constitutia Romaniei:
ARTICOLUL 13
În România, limba oficială este limba română.

Mai este si art. 112 Cpc " ... Daca inscrisurile sunt scrise in limba straina sau cu litere vechi, se vor depune traduceri sau copii cu litere latine, certificate de parte"
Multumesc mult tuturor celor care mi-au raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunerea, în instanþã, a traducerii legalizate a înscrisurilor redactate într-o limbã strãinã ralu_k79 ralu_k79 Buna ziua, In dosarele care le-am avut/le am pe rolul instantei, am folosit mailuri, declaratii de venit traduse din lb engleza in lb romana de catre un ... (vezi toată discuția)
Autentificarea semnaturii pe un document redactat in limba engleza im000111 im000111 Am niste documente primite de la un avocat din USA si trebuie sa le semnez la notar si sa le trimit inapoi. Numai ca acesta mi-a spus ca nu poate semna ... (vezi toată discuția)
Contract in limba engleza? feketegy feketegy Buna ziua, As dori sa stiu daca contracte in limba engleza semnate cu firme/persoane straine trebuie traduse in limba romana si legalizate? Exista o lege ... (vezi toată discuția)