Conform legii 10 avem un dosar la o primarie din judetul Vrancea. In acest dosar exista o dispozitie intocmita gresit de dumnealor, cei de la juridic de la primarie. Am sesizat acest lucru de multe ori si au promis ca modifica. Acum un an. Situatia a fost neschimbata si in august 2008 am actionat primaria in judecata pentru modificarea acelei dispozitii gresite pentru care dosarul a si fost respins de 2 ori de catre ANRP. Am retras actiunea din motive fara legatura cu cauza. Nici noi nici dumnealor nu am primit de la instanta vreo hotarare in sensul certificarii retragerii acelei actiuni si acum primaria solicita, pentru modificarea acelui act facut gresit tot de dumnealor hotarirea instantei definitiva si irevocabila de retragere a actiunii. Au acest drept? Logic ar fi sa modifice actul si sa incheiem odata povestea.
Ea exista probabil la tribunal si vom face rost de ea.
Intrebarea mea este: daca vom intampina aceeasi problema, de lipsa de interes privind modificarea dispozitiei, ce putem face?
Am fost in audiente, am facut petitii la primar, la prefect, inutil. Primim hartii, promisiuni si nimeni nu misca de fapt un ac.
Multumesc frumos, un an bun!
Sentinta prin care se ia act de renuntarea la judecata se comunica partilor. Pana la urma o veti primi, in functie de operativitatea instantei. Am intalnit relativ des situatia in care, in acest sfarsit de an, comunicarile emise de catre instante nu au ajuns la destinatie intrucat nu au existat fonduri pentru achitarea serviciilor postale.
In ceea ce priveste actul de renuntare la judecata in sine, nu mi se pare o varianta tocmai fericita. Acele motive pe care spuneti ca le-ati avut se puteau concretiza foarte bine intr-o cerere de suspendare a judecatii, fara a fi nevoie sa reluati intreaga procedura.
Ca solutie la situatia actuala, va recomand sa sunati sau sa mergeti personal la arhiva instantei pentru a afla daca hotararea a fost motivata si daca ea este definitiva (improbabil, avand in vedere necomunicarea).
Daca hotararea nu e definitiva, nu va ramane altceva decat sa asteptati sau sa initiati o procedura noua. Pe de alta parte, in cazul improbabil in care hotararea a ramas definitiva, puteti solicita o copie a acesteia pe care mai apoi sa o inaintati Primariei.
P.S. Ca o nota "tehnica", Dispozitiile emise in baza L. 10 nu sunt acte administrative si, deci, nu pot face obiect al actiunii in contencios administrativ.
Anrp -legea 9/1998
vichi_90
Va rog daca imi poate raspunde cineva:
Am primit hotararea comisiei judetene la un an dupa emitere. Si asta pt. ca m-am dus sa ma informez ce se intampla. ... (vezi toată discuția)