avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil


ce inseamna custodie totala si cum se obtine.am o fetita de 10luni,o cresc de la 3luni singura,necasatorita,copilul are numele tatalui,de vreo 3luni imi vreaza o suma lunar in cont.ca sa se stabileasca domiciliul copilului,ce trebuie sa fac?asta imi da mai multe drepturi decat cele pe care le are tatal?care ar fi numarul minim de vizita pe luna,la care tatal ar avea dreptul?si in functie de ce anume se stabileste acest numar de vizite?multumesc

Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 16:17, 29 Iunie 2012
Avand in vedere ca tatal isi indeplineste anumite obligatii parintesti, sansele sa obtineti custodia unica (exercitarea autoritatii parintesti doar de dvs) sunt destul de mici, chiar foarte mici.

Cel mai probabil instanta va acorda custodia comuna (exercitarea autoritatii parintesti in comun) cu stabilirea locuintei minorei la dvs si in functie de dorinta tatalui, obligatia de intretinere poate fi in bani sau in natura (instantele au predilectia de a acorda pensia, totusi depinde de apararea tatalui) si deciziile importante pentru copil le veti lua in comun.
In mod normal, tatal nu va avea un program de vizita (am 7 din 9 cazuri in care instanta nu a stabilit un program de vizita si deci tatal are acces la copil oricand doreste, asa cum e si normal) sau daca instanta e mai comunista, poate stabili un program.

Acum depinde de apararea dvs. cat si a tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama romanca si tatal italian mihaelacorina79 mihaelacorina79 Buna ziua! sunt mama unei fetite nascute in italia, tatal fiind italian. Copilul este recunoscut de tata, dar eu nu am fost casatyorita cu el. Fetita a avut ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna a copilului AdrianAdi12 AdrianAdi12 Buna tuturor, Dragii mei am sa fiu scurt si la obiect. Eu si prietena mea suntem intr-o relatie de 5 ani de zile, Din care a rezultat un copil. In momentul de ... (vezi toată discuția)
Cum imi iau minorul? Imparatul Imparatul Dupa codurile vechi exista reincredintarea copilului minor. Acuma, dupa noul cod civil, cum as putea sa-mi iau copilul inapoi sa-l cresc eu? Acesta printr-o ... (vezi toată discuția)