avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare cu suspendare- redobandire permis si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare cu suspendare- redobandire permis si reabilitare

am primit o condamnare cu suspendare de 4 luni,in data de 14.07.2011,pentru infractiuni pe drumurile publice,bineinteles ca mi s-a anulat si permisul de conducere,a-si dori sa stiu cand pot sa fac scoala de soferi pt obtinerea unui nou permis si cand mi se sterge condamnarea din cazierul judiciar
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:22, 1 Iulie 2012
După trecerea unui an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare puteţi susţine examenul pentru obţinearea unui nou permis. Nu trebuie să faceţi din şcoala de şoferi.
Dvs. sunteţi în termenul de încercare timp de 2 ani şi 4 luni, după trecerea acestei perioade , dacă nu se pronunţă revocarea suspendării executării pedepsei , dacă nu comiteţi noi infracţiuni, veţi fi reabilitat de drept.
de ce doi ani si patru luni daca eu am primit patru luni cu suspendare?
Pentru ca ati fost condamnat la o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, iar in acest caz termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate - 4 luni la care se adauga un interval de timp de 2 ani portivit art 82 al. 1 c.pen - total 2 ani si 4 luni.
Acest termen se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamanare.
Ultima modificare: Duminică, 1 Iulie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergere cazier pentru permis laviv79 laviv79 Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate obtine un cazier curat (prin reabilitare). Persoana in cauza are 2 fapte penale (complicitate furt auto si conducere ... (vezi toată discuția)
Obtinere permis de conducere moritsu moritsu Buna ziua ! Am fost condamnat cu 6 luni inchisoare cu suspendare, fara spor de pedeapsa si cu 2 ani termen de incercare pentru conducerea unui autovehicul pe ... (vezi toată discuția)
Art. 87. - (1) conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool Anna-Marria Anna-Marria Buna seara! Am o mica nelamurire,si am observat ca aici se pot rezolva multe..macar din vorbe si sfaturi! In 30.11. 2007 parintii mei au avut un ... (vezi toată discuția)