avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ma pot intoarce in tara cu copilul in caz de divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ma pot intoarce in tara cu copilul in caz de divort?

[buna ziua. m-am casatorit in Spania. sotul meu este roman. doresc sa divortez si sa ma intorc in tara, insa cum avem o fetita de 20 de luni si el nu vrea sa se intoarca, mi-e teama ca ma obliga sa raman. nu cunosc legislatia spaniola, dar ma gandesc ca daca anunt ca vreau sa ma intorc in tara, nu mi se va permite sa plec cu fetita. si nu as vrea nici sa o privez pe fetita de a-l vedea pe tatal ei.
exista prevederi legislative in romania pentru asemenea cazuri? ce pot face din prisma faptului ca sunt cetatean roman?

multumesc mult pentru raspuns (uri).
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 10:48, 30 Iunie 2012
puteti veni in Romania, insa de divortat trebuie divortat in Spania. consultati si un avocat de acolo...sau un site similar, daca exista

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in spania flory78 flory78 Buna ziua.Am divortat in Spania acum 2 ani.Am trimis sentinta in tara si a fost recunoscuta la tribunalul unde am avut ultimul domiciliu.Insa cand am vrut ... (vezi toată discuția)
Schimbarea de nume a copilului fara acordul tatalui cristi_mihaela cristi_mihaela buna,se poate schimba numele copilului fara aprobarea tatalui care nu ma ajuta cu nimic sa il cresc,nu imi plateste pensie alimentara,nu vine sa o viziteze ... (vezi toată discuția)
Tatal la inchisoare, nu vrea sa semneze pentru iesirea din spania cu copilul Monyq Monyq Buna ziua. Sunt in Spania, am o fetita de 1 an si 2 luni nascuta aicea si este pe numele tatalui. Tatal copilului este tot roman, m-a batut si amenintat de mai ... (vezi toată discuția)