avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in Spania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in Spania

Buna ziua.Am divortat in Spania acum 2 ani.Am trimis sentinta in tara si a fost recunoscuta la tribunalul unde am avut ultimul domiciliu.Insa cand am vrut sa-mi reanoiesc cartea de identitate la Consulat am intampinat probleme.Mi s-a spus ca nu am nici un nume intrucat in sentinta nu este specificat ce nume voi relua dupa divort si ca nu am dreptul nici la numele de dinainte de casatorie si nici a fostului sot.De atunci tot intreband ....si nimeni nu stie sa-mi dea un raspuns clar.In tara la respectivul tribunal mi-au spus ca nu au mai avut un asemenea caz,avocatul mi-a spus ca trebuie sa redeschid proces ....in Spania mi-au spus ca nu pot "adauga "acel paragraf care prevede reluarea numelui intrucat nu le permite legislatia.Chiar atat de dificil poate fi sa-ti reiei propriul tau nume?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: flory78 , utilizator 21:38, 18 Septembrie 2013
Daca nu se prevede nimic despre nume inseamna ca aveti acelasi nume.
Incercati sa va lamuriti cum este in Spania in astfel de cazuri.
Din cate cunosc, in legislatia spaniola nu se face mentiune cu privire la numele purtat dupa casatorie, intrucat regula este ca sotii sa isi reia numele purtat inainte de casatorie. Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu un avocat din Spania care sa va indrume cu privire la acest aspect. Si daca va spune ca este necesara introducerea unei actiuni, procedati asa cum vi se spune, intrucat oricat am dori sa va indrumam, nu putem cunoaste legislatia spaniola, drept pentru care un profesionist de acolo este cel mai in masura sa va sfatuiasca.
Daca hotararea de divort este recunoscuta in Romania nu ar trebui sa existe probleme.nAr putea sa fie suficienta dovada cu legea spaniola cu privire la nume.nDaca insa consulatul nu vrea decat ca procesul sa rezolve situatia nu aveti ce sa faceti.
In Spania femeile atunci cand se casatoresc nu isi schimba numele cu cel al sotului....aici ai acelasi nume de cand te nasti si pana mori.Am consultat pana si judecatorul cazului meu....mi-a spus ca legislatia spaniola nu prevede acest lucru si ei nu pot sa adauge in sentinta acest lucru si daca autoritatile romane imi impun acest lucru(ca trebuie sa fie specificat numele dupa divort) inseaman ca tine de legislatia tarii mele si acolo trebuie sa-mi rezolv problema.
Si eu am crezut la fel ca imi voi relua numele automat dupa divort mai ales ca cei de aici m-au trecut in sentinta cu numele de dinainte de casatorie si in paranteza cel pe care l-am purtat in timpul casatoriei...asta m-a facut sa cred ce de aici reiese ca revin la numele meu.Insa si cei de la Primarie si de la Consulat mi-au spus ca trebuie sa fie un paragraf unde se specifica ce nume voi lua.Nu vad logica ...insa asta mi-au spus...si nu stiu unde sa mai intreb....Un domn avocat din tara mi-a spus ca trebuie sa deschid proces in tara...care dureaza foarte mult pentru ca trebuie sa-i trimita citatii fostului sot(intrucat nici el nu este in tara)...nu inteleg de ce un proces ?...eu nu vreau numele fostului sot....ci pe al meu.

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am fost căsătorită în românia (amândoi suntem ... Eugenia Andreea Eugenia Andreea Buna ziua ! Am fost căsătorită în România (amândoi suntem români) apoi am venit în Spania și după ani de zile fostul a plecat în alta tara și nu ... (vezi toată discuția)
Divort Criss1985 Criss1985 Buna seara . As dori sa va fac o mica intrebare. Am fost casatorita cu un cetatean de origine turca, ne- am casatorit in Turcia dupa care am locuit in Spania ( ... (vezi toată discuția)
Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)