avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare propietari pentru un apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare propietari pentru un apartament

Locuiesc cu sotia intr-un apartament dobandit de aceasta inaintea casatoriei. Se dovedeste ca nefiind trecut ca si propietar pentru propriul domiciliu este un impediment constant in tot felul de situatii.

Ce solutii exista pentru a fi adaugat ca si propietar? Donatia a unei cote indivize? CVC? Toate solutiile necesita modificarea intabularii in CF?



Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:36, 7 Ianuarie 2009
Nu văd unde ar fi problemele generate de faptul că nu sunteţi proprietar. Dar asta e altă discuţie.

Puteţi deveni coproprietar cu soţia printr-un act de donaţie asupra unei cote din apartament. Donaţia presupune întabularea dreptului de proprietate în CF. Mai trebuie să ştiţi că donaţia între soţi este revocabilă.

Contract de v/c nu puteţi face, vînzarea între soţi fiind interzisă.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe vanzare apartament - coproprietari uditza uditza Buna ziua Eu si sotul meu suntem coproprietari ai unui apartament, pe care suntem nevoiti sa il vindem. Dupa cum stiti, la incheierea CVC se plateste ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotilor la bunurile obtinute inainte de casatorie, dar cu ipoteca pe perioada casatoriei ariad ariad Sotul meu a cumparat inainte de casatorie, cu un an, o casa, prin credit ipotecar pe o durata de 15 ani. Bunul ipotecat este chiar casa. As vrea sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Înscrierea soției pe cf ca si coproprietar ALEXIONEL ALEXIONEL Buna ziua,va relatez pe scurt:Am achiziționat un teren împreună cu soția în 2004,insa doar pe numele meu,nefiind căsătoriți.In 2006 ne-am ... (vezi toată discuția)