avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FURT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FURT

Acum un an jumatate am fost cu un prieten sa ducem gunoiul si am gasit intr-o societate abandonata 6 fiare pe iarba , in valoare de 150 RON , nefiind gard , noi le-am luat. Pe drum nea-m intalnit cu politia si le-am spus ca le-am gasit acolo pe iarba, am dat declaratie si m-au mai chemat peste 1 an jumatate sa mai dau o declaratie si mi-a spus ca probabil o sa fiu chemat la parchet . Cand m-au gasit pe drum cu fiarele mi-au dat amenda ca nu am numar la caruta in valoare de 700 Lei , de ce nu mi-au dat amenda pentru fiare atunci si m-au chemat peste un an jumatate? Ce o sa se intample de aici incolo? Este prima abatere.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:54, 30 Iunie 2012
E posibil sa fiti acuzat de furt. Bunurile respective apartineau probabil unei persoane/soc.com.

La Parchet vi se va prezenta invinuirea care vi se aduce, ca aveti dreptul la un aparator ales sau numit din oficiu daca nu va permiteti unul ales, ca aveti dreptul de a nu da nicio declaratie.
In cazul in care dati declaratie, tot ceea ce declarati poate fi folosit impotriva dvs.

In raport de gravitatea faptei procurorul va poate da o amenda sau va poate trimite in judecata pt furt.

Daca recunoasteti invinuirea ce vi se aduce vi se reduce 1/3 din pedeapsa.

In cazul in care ajungeti in instanta, probabil ca veti primi o pedeapsa cu suspendarea conditionata aexecutarii pedepsei, in functie si de circumstantele dvs personale.
Este posibila incadrarea dvs la infractiunea de furt calificat(art.208-209 c.pen).
Daca nu aveti antecedente penale si recunoasteti savarsirea faptei , benficiind de prevederile art.320 ind.1 c.pr.pen ,privind reducerea cu 1/3 a limitelor pedepsei ,procurorul va poate aplica , in baza art.18/1 c.pen ,o amenda administrativa.
Urmati in integralitate sfaturile profesioniste ale d-nei.avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals , inselaciune Adrian12345 Adrian12345 Buna seara , in urma cu ceva timp eu impreuna cu doi prieteni am dat o \"teapa\" la cineva. pe internet cu un anunt de tv si omului i-am dat altceva.. cu ... (vezi toată discuția)
Articolul 260 c.p. oana loredana oana loredana Am fost citata ca martor intr-un dosar penal ( la Parchet - DGA ) si m-am prezentat insotita de un avocat deoarece nu cunosteam obiectul cauzei pentru care am ... (vezi toată discuția)
Furt hipermaket belle30 belle30 buna ziua...azi 13.04.2010 am fost prinsa cu poduse neachitate in valoare de 180 ron din hipermarketul cora.s-a chemat politia am mers la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)